tiistai 13. joulukuuta 2016

Etkö ehdi kuntosalille? Näillä välineillä kuntoilu onnistuu kotonakin

Sunnuntai 13.11.2016 klo 11.05

  

Kahvakuula, käsipainot ja hyppynaru. Kotonakin sujuu tehokas lihaskuntotreeni, kunhan vain komerosta löytyy muutama hyödyllinen väline.
  • Lihaskuntotreeni ja kuntopiiri sujuvat hyvin olohuoneessa muutamalla välineellä.
  • Joko sinulta löytyy nämä tarvikkeet?

Sankimmat lumisateet ja synkimmät illat torppaavat toisinaan salihaaveet. Moisessa myräkässä kun ei jaksaisi mitenkään lähteä tarpomaan kuntosalille. Ja silloin kun jaksaisi, ei välttämättä ehdi. Kuntosalille ei kuitenkaan välttämättä tarvitse lähteä, jos kodista löytyy riittävästi kuntoiluvälineitä, kertoo Health-terveyssivusto. Näillä välineillä treenit sujuvat hyvin kotonakin.
Käsipainot
Kotikäsipainot harvoin päihittävät kuntosalin laajan valikoiman, mutta saat hyvän treenin, jos kodistasi löytyy yhdetkin käsipainot. Ja jos niitä ei ole, sellaiset kannattaa hankkia. Hyvät käsipainot tuovat kotitreeniin ja hauiksille haastetta - vaikka kotikäsipainot eivät olisikaan maksimaalista suoritusta varten.
Vastuskuminauhat
Vastuskuminauhat vievät vain vähän tilaa komerossa, ja niillä saa tehoa treeniin. Vastuskuminauhoilla voi treenata monipuolisesti kehon eri lihaksia. Niitä löytyy myös monenlaiseen tarkoitukseen lämmittelystä rankkaan lihaskuntotreeniin asti.
Joogamatto
Laadukas joogamatto ei petä. Kun sellaisen hankkii, sujuu niin venyttely kuin punnerruksetkin paremmin. Ja ties vaikka innostut joogailemaankin.

Kahvakuula
Kahvakuulalla saat hikeä pintaan ja lihastakin kasvamaan - treenistä ja kuulan koosta riippuen. Kannattaa kuitenkin harkita säädettävän kuulan hankkimista. Silloin saman kuulan painoa voi säätää oman kehityksen ja treenitarpeiden mukaan.
Kuntopallo
Kuntopallolla voit treenata esimerkiksi keskivartaloa, kehonhallintaa ja heittoja. Kuntopallojakin löytyy eri painoisina kuntoilijan tarpeiden mukaan ja osa on pehmustettu mukavasti.

Hyppynaru
Hyppynarulla saat sopivasti kroppaa lämpimäksi ja sykettä rintaan. Tarkista vain, että huoneessa on tarpeeksi tilaa hyppimiseen.
Treenirulla
Treenirullalla voit kehittää keskivartaloa, tasapainoa ja syviä lihaksia. Voit esimerkiksi valmistella lihakset seuraavan päivän kuntosalitreeniä varten tai tehdä palauttavaa treeniä.
ANNABELLA KIVINIEMI
annabella.kiviniemi@iltalehti.fi 
KUVAT: MOSTPHOTOS