tiistai 13. joulukuuta 2016

Suunnitteletko Thaimaan-matkaa? Varo tätä terveysuhkaa!

Tiistai 1.5.2012 klo 18.00

  

Denguekuume uhkaa nyt Thaimaan-matkaajia, kertoo ruotsalaislehti Expressen.
Denguekuumeen riski on Thaimaassa suurimmillaan kesä- ja syyskuukausina.
Denguekuumeen riski on Thaimaassa suurimmillaan kesä- ja syyskuukausina. (COLOURBOX)
Hyttysverkko auttaa suojautumaan pistoilta nukuttaessa.
Hyttysverkko auttaa suojautumaan pistoilta nukuttaessa. (COLOURBOX)
Lehti viittaa Epidemiologi and Infection -lehdessä julkaistuun tutkimukseen, jonka mukaan tautiin sairastuu yksi sadasta kuukauden Thaimaassa viettävästä matkailijasta.
Denguekuumeen riski on erityisen suomalaisina kesä- ja syyskuukausina.
Denguekuume on infektiosairaus, joka tarttuu hyttysenpuremien kautta. Sen vuoksi tartunnat lisääntyvät voimakkaasti sadekauden jälkeen, jolloin on sekä lämmintä että kosteaa. Tauti aiheuttaa kuumetta sekä nivel- ja lihaskipuja. Taudin vaikeusaste ja kesto vaihtelevat, mutta oireet voivat joskus kestää viikkoja.
Tauti voi jopa tappaa, jos ensimmäisen tartunnan jälkeen saa pian toisen tartunnan. Tuolloin potilaalle voi kehittyä verenvuotokuume, joka on hengenvaarallinen ilman sairaalahoitoa.
Sairaudelta voi suojautua välttämällä hyttysten pistoja sairauden esiintymisalueilla. Pistoilta voi suojautua ihon peittävällä vaatetuksella, sängyn ylle laitettavalla hyttysverkolla ja hyttysmyrkyillä. Denguekuumeeseen ei ole ennakkolääkettä eikä rokotetta.
Suomessa denguekuumetta todetaan matkailijoilla noin 10 tapausta vuosittain, mutta todennäköisesti tapauksia on enemmän, koska osassa tapauksissa diagnoosi jää tekemättä.
Oletko sairastunut lomalla?
Oletko sairastunut ulkomailla johonkin tautiin? Mitä tapahtui ja missä? Kuinka selvisit sairaudestasi? Millaista hoitoa sait?
Kerro tarinasi alla olevan lomakkeen avulla. voit myös halutessasi jättää yhteystietosi mahdollista haastattelua varten.
Kommenttini: