torstai 22. joulukuuta 2016

Helpotus luvassa suomalaisille matkailijoille? Putinilta pyydetään viisumivapautta Pietariin

Lauantai 17.12.2016 klo 18.16

  

Ulkomaiset turistit olisi päästettävä Pietariin kolmeksi vuorokaudeksi ilman viisumia.
Kaavailu viisumivapaus koskisi korkeintaan 72 tunnin matkoja ja se ulotettaisiin kaikkiin turisteihin saapuivatpa he Pietariin millä kulkuvälineellä hyvänsä.
Kaavailu viisumivapaus koskisi korkeintaan 72 tunnin matkoja ja se ulotettaisiin kaikkiin turisteihin saapuivatpa he Pietariin millä kulkuvälineellä hyvänsä. (AOP)
Tätä aikoo esittää vetoomuksessaan presidentti Vladimir Putinille Pietarin turismikomitea. Vetoomusta tukee Pietarin kuvernööri Georgi Poltavtshenko.
Viisumivapaus koskisi korkeintaan 72 tunnin matkoja ja se ulotettaisiin kaikkiin turisteihin saapuivatpa he Pietariin millä kulkuvälineellä hyvänsä. Kysymys on erityisstatuksen myöntämisestä kaupungille, kerrotaan pietarilaisen uutissivusto fontanka.fi:n välittämässä uutisessa.
Turismikomitea esittää myös erityisten sähköisten viisumien myöntämistä Pietariin pidemmäksi aikaa saapuville ulkomaisille turisteille. Samantapainen sähköinen viisumi on jo käytössä Vladivostokissa. Asiasta päätti ukaasillaan presidentti Putin.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Jo tähän mennessä suomalaiset ovat voineet matkustaa risteilyaluksella Pietariin kolmen vuorokauden viisumivapaalle matkalle. Junalla, autolla tai lentokoneella matkustavat ovat joutuneet hankkimaan viisumin.
Monet suomalaiset ovat periaatteessa kiinnostuneita Pietarin matkoista, mutta kokevat ongelmaksi hankalan viisumin hankinnan. Myös viisumin hinta on koettu ongelmaksi.
Yleensä Venäjän viralliset elimet, kuten Pietarin kaupungin turismikomitea, eivät esitä Putinille mitään yllättäen. Oletettavaa on, että pyynnölle on näytetty vihreää valoa presidentinhallinnossa.
ESA TUOMINEN