tiistai 13. joulukuuta 2016

Matkabloggaajat suosittelevat: nämä kolme paikkaa Thaimaassa on nähtävä!

Maanantai 30.3.2015 klo 20.33

  

Kaipaatko uusia vinkkejä Thaimaahan? Tässä kolme tärppiä, joita ei kannata jättää väliin!

1. Mae Sot
Eat Hoop Love -blogin kirjoittaja Jerina Hintikka suosittelee etsimään uusia Thaimaa-elämyksiä Myanmarin rajalta Pohjois-Thaimaasta.
- Rajalla sijaitsevassa Mae Sotin kaupungissa voi nähdä Thaimaalaista elämää markkinoilla ja temppeleissä sekä ihastella alueen kaunista luontoa kansallispuistossa ja vesiputouksilla. Turismi ei ole vielä vallannut Mae Sotia, jonka vuoksi hintatasokin on etelää huomattavasti edullisempi, Hintikka suosittelee.
Hintikka on sirkustaiteilija, ja on tehnyt Mae Sotin alueella myös hyväntekeväisyyttä esiintymällä muiden sirkustaiteilijoiden kanssa pakolaisleirien lapsille.
- Esiinnyin vuonna 2012 Spark Circus -projektin myötä Thaimaassa pakolaisleireillä muiden sirkuslaisten kanssa. Mae Sot onkin hyvä kohde vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille, sillä siellä on paljon paikkoja, joissa kaivataan apua, Jerina Hintikka sanoo.
2. Prachuap Khiri Khan
Noin tunnin junamatkan päässä Hua Hinista sijaitseva Prachuap Khiri Khan on Reason for a Season -blogia kirjoittavan Mirka Kallion mukaan yksi Thaimaan sympaattisimmista rantakaupungeista.
- Kaupungin kaunein ranta on Ao Manao, jolla sijaitsee vain yksi hotelli, ja se on yllättäen ilmavoimien ylläpitämä. Hotellin hinta-laatusuhde on hyvä eikä varauksia etenkään arkisin tarvita, paljastaa Kallio.
Hyvän hotellin lisäksi kaupungissa sijaitsee Kallion mukaan myös varsin mainio näköalapaikka, sillä Prachuap Khiri Khanin kukkulan päällä sijaitsevalla Khao Chong Kra Chok -temppelillä voi auringonlaskua ihastella yhdessä munkkien ja apinoiden kanssa.
- Kokemus on unohtumaton, Kallio vakuuttaa.
Lue lisää Prachuap Khiri Khanista Mirka Kallion Reason for a Season -blogista!
3. Koh Mak
Lontoossa asuva London and Beyond -blogia kirjoittava Leena-Mari Laukkanen ihastui Thaimaan-matkallaan kauniiseen Koh Makin saareen, joka sopi mainiosti rennolle rantalomalle.
- Siaminlahden rannalla sijaitseva saari on kuvankaunis. Päivät kuluvat rannalla makaamisen lisäksi rennosti kajakilla soudellen, snorklaten, sukellellen sekä kokkikursseilla kokkaillen, Laukkanen listaa.
Pieni Koh Muk sijaitsee suositun Koh Changin saaren naapurissa, mutta on huomattavasti suosittua naapuriaan rauhallisempi matkakohde.