maanantai 17. huhtikuuta 2017

Jättiremontti! Näin Silja Serenaden ja Symphonyn perushytit uudistuvat

Torstai 13.4.2017 klo 11.20
Silja Serenaden ja Symphonyn kaikki perushytit uusitaan. Molemmilla laivoille saadaan kevään mittaan myös uusia muumihyttejä.
Tältä näyttää uudistettu Promenade-luokan hytti.
Tältä näyttää uudistettu Promenade-luokan hytti. (TALLINK SILJA)
Perushyttejä on yhteensä 1700, ja ne kaikki saadaan uusittua vuoden 2018 loppuun mennessä. Uudet muumihytit valmistuvat jo tämän vuoden toukokuun aikana. Lapsiperheiden lisäksi muumihyteistä pitävät aasialaismatkustajat.
Hyteistä on uusittu jo yli kolmesataa, ja remonttityöt etenevät hyttikäytävä kerrallaan laivojen ollessa liikenteessä. Näin matkustajille koituvat haitat pyritään minimoimaan.
Uudistuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen. Remontin yhteydessä kaikista hyteistä poistetaan kokolattiamatot, ja niiden tilalle laitetaan puukuvioiset vinyylilattiat. Kaikki tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet sekä valaistus uusitaan.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

- Suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota pienen tilan käytettävyyteen ja kalustuksessa ilmavuuteen ja avoimuuteen. Hyteissä on pyritty tarjoamaan kaikki tarvittava, mutta ei mitään liikaa, kuvailee Nousiainen.
Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan laivojen perushyttejä ei ole aikaisemmin uusittu näin mittavasti. Laivojen sviitit, Commodore-, Deluxe- ja perhehytit uudistettiin vuodesta 2013 alkaen. Perushyttien kunnostus noudattaa samaa linjaa.
Aasialaiset turistit haluavat mieluusti matkata muumihytissä.
Aasialaiset turistit haluavat mieluusti matkata muumihytissä. (TALLINK SILJA)
Siljan tuoreimmassa jo toteutetussa uudistuksessa perhehyttejä muutettiin tällaisiksi muumihyteiksi.
Siljan tuoreimmassa jo toteutetussa uudistuksessa perhehyttejä muutettiin tällaisiksi muumihyteiksi. (TALLINK SILJA)