tiistai 11. huhtikuuta 2017

Puhti poissa ja väsyttää? Oikeat ravintoaineet voivat auttaa jaksamaan

Torstai 6.4.2017 klo 08.20
Kiireinen elämänrytmi, stressi ja univaje vievät puhtia pois, ja olo on joskus ihan vetämätön. Tiesitkö, että oikeat ravintoaineet voivat auttaa jaksamaan?

Kiireinen elämänrytmi, stressi ja univaje vievät puhtia pois, ja olo on joskus ihan vetämätön. Tiedät, että liikunta ja ulkoilu voisivat vaikuttaa vireyteesi, mutta arjessa ei tunnu olevan riittävästi aikaa. Välillä ryhdistäydyt ja teet ehkä päätöksen säännöllisen kuntoilun aloittamisesta tulevana viikonloppuna. Mutta kun sunnuntai valkenee harmaana ja sateisena, tuntuukin sohvannurkka kävelylenkkiä houkuttelevammalta.
Kiire tuo mukanaan myös sen, että syömisen laatuun, ateriarytmiin ja ravintoainekoostumuksiin ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Lounas korvautuu usein pikaruoalla. Haukataan vain nopeasti voileipä kahvin kanssa ja jatketaan puurtamista. Samalla vajotaan vain syvemmälle ongelmaan, koska tärkeiden ravintoaineiden riittävä saanti on olennaista monille kehon toiminnoille, hyvinvoinnille ja jaksamiselle.
Kokonaisuus vaikuttaa
Syö säännöllisesti ja riittävän usein, pieniä aterioita 3 - 4 tunnin välein pitääksesi energiansaannin tasaisena. Kiinnitä huomiota ravintoaineiden laatuun ja koostumukseen, jotta saat hyviä hiilihydraatteja, kuituja, proteiineja ja hyviä rasvoja oikeassa suhteessa. Tiesitkö, että juureksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä sekä sieniä tulisi nauttia vähintään 500 g päivässä eli noin 5 - 6 annosta?
Päivittäistä ruokavaliota ja ravintoaineiden saantia voi tukea ravintolisien avulla. VitaeLabin valmistama VitaePro on yhä useamman suomalaisen valinta. Koostumukseltaan VitaePro on räätälöity kehon hyvinvoinnin tueksi ja sen sisältämillä ainesosilla on useita EU:n vahvistamia terveysväitteitä kehon eri toimintoihin. Kun kehomme voi hyvin, on liikkuminenkin vaivattomampaa ja arjen kiireet eivät vie kaikkia voimia.
Lisää puhtia vitamiineista ja antioksidanteista
C- ja E-vitamiini sekä seleeni toimivat kehossa antioksidantteina, suojaten soluja hapettumisstressiltä. Yksinkertaistettuna voikin sanoa antioksidanttien toimivan kehon sisäisenä puolustusjärjestelmänä.
C-vitamiini auttaa tutkitusti väsymyksen ja uupumuksen vähentämiseen. C-vitamiinin luonnollisia lähteitä ovat erityisesti sitrushedelmät sekä tuoreet vihannekset ja marjat.
Seleeni, C-vitamiini ja D-vitamiini vaikuttavat myös vastustuskykyyn eli edistävät immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Hyvä lihaskunto on tärkeää, jotta voimme pysyä aktiivisina läpi koko elämän. D-vitamiinilla on vaikutuksia muun muassa lihasten hyvinvointiin. EU:n vahvistaman terveysväitteen mukaan D-vitamiini edistää normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä. Tärkeimmät ravinnosta saatavan D-vitamiinin lähteet ovat kala, kuten lohi, kuha, silakka ja siika, sekä D-vitamiinilla täydennetyt maitovalmisteet.
Kala on myös tärkeä monityydyttymättömien omega-3-rasvahappojen lähde. Kehomme on näistä rasvahapoista riippuvainen ja tarvitsee niitä tärkeissä elintoiminnoissaan. EU:n vahvistaman terveysväitteen mukaan riittävä määrä omega-3-rasvahappoja DHA ja EPA edistää sydämen normaalia toimintaa. Tutkittu vaikutus sydämen normaaliin toimintaan saadaan syömällä päivittäin 250 mg EPA:a ja DHA:ta.
Uusien asiakkaiden etu - Kokeile VitaeProta nyt puoleen hintaan 2 kk!

Ruokavalion tueksi
Täydellisten ruokailutottumusten ylläpitäminen päivä päivältä ja vuosi vuodelta on monen arjessa haastavaa. Vitamiinien ja tärkeiden ravintoaineiden saantia voi tukea ravintolisien avulla. VitaePro sisältää antioksidantteja, vitamiineja, omega-3-rasvahappoja sekä karotenoideja astaksantiini, luteiini ja zeaksantiini. Monipuolisella koostumuksellaan VitaePro soveltuu hyvin päivittäisen ruokavalion tueksi. Parhaimman hyödyn ravintolisistä saa niiden säännöllisellä käytöllä. VitaeProta voi nyt kokeilla tutustumishintaan suoraan kotiin toimitettuna. Tilaus maksetaan turvallisesti laskulla, vasta tuotteiden saavuttua.
Tutustumistarjous - Kokeile VitaeProta nyt puoleen hintaan 2 kk!
Lähde: Terveyttä ruoasta - Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014