tiistai 11. huhtikuuta 2017

Tee pääsiäisen suolapalaksi herkullinen lohi-parsapiiras!

Tiistai 11.4.2017 klo 08.43
Kun pääsiäisen lampaanviulu on kaluttu, voi suolapalaksi paistella aurinkoisen värisen lohi-parsapiirakan.

Pääsiäisen perinneruoat voivat vaatia pitkän valmistusajan ja olla kotikokille jopa hieman työläitä.
Lohi-parsapiiraan teko onnistuu astetta helpommalla.

Lohi-parsapiiras
4 hengelle
Ainekset:
1 kokonainen voitaikinalevy (500 g)
125 g Comte- tai Västerbottenost-juustoa
2-3 rkl kermaa
2 keltuaista
ripaus suolaa
mustapippuria
125 g kylmäsavulohta
5 vihreää parsaa
1 keltuainen reunojen voiteluun
Koristeeksi:
3-4 viiriäisen munaa

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen

2 rkl kylmäsavustettua kirjolohen mätiä
kirvelinlehtiä, rucolanversoja, itusalaattia
Ohjeet:
1. Kauli lehtitaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Viillä veitsellä noin sentin levyiset reunat piirakkalevyyn ja pistele levyn keskiosa kauttaaltaan haarukalla. Näin reunat kohoavat kauniisti piirakan ympärille.
2. Huuhtele parsat ja höylää ne ohuiksi suikeroiksi kuorimaveitsellä. Säilytä nuput ehjinä.
3. Raasta juusto, sekoita juuston joukkoon keltuaiset sekä kerma ja mausta seos ripauksella merisuolahiutaleita sekä rouhittua mustapippuria.
4. Levitä juustoseos piirakkalevyn pistellylle keskiosalle. Asettele parsasuikerot täytteen päälle, koristele piiras parsan nupuilla. Silppua pinnalle kylmäsavulohta. Voitele piirakan reunat keltuaisella.
5. Paista piirakka kypsäksi 35-40 minuutin ajan 185-asteisessa uunissa. Kun piirakka on juuri ja juuri valmis, riko pinnalle 3-4 viiriäisenmunaa ja laita piirakka vielä hetkeksi uuniin niin, että munat hyytyvät. Viimeistele piirakka itusalaatilla, kirvelinlehdillä sekä rucolanversoilla ja kylmäsavustetulla kirjolohenmädillä.

Viinisuositus: Lohipiirakan makuja tukee hienostunut ja tyylikäs Laroche Chablis, 19,99 €, Ranska.


MARI MOILANEN