lauantai 5. syyskuuta 2015

Kiitosta pääministeri Sipilälle

Yhdysvaltalaislehti kiittää Sipilää talonluovutuksesta pakolaisille: ”Rohkein ele poliitikolta tähän mennessä”

 Julkaistu: 5.9. 20:29
Lehti pitää Suomen pääministeri Juha Sipilän ilmoitusta majoittaa pakolaisia kotonaan poikkeuksellisen rohkeana. Saksalaislehti Der Spiegelin mukaan ele vahvistaa Suomen kantaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen vapaaehtoisuudesta.
Suomen pääministeri on avannut ovensa pakolaisille, mikä on tähän mennessä rohkein tuenosoitus Eurooppaan saapuville, kirjoittaa Huffington Post. Lehden Britanniassa työskentelevän toimittajan Jack Sommersin Twitterissä jakamassa uutisessa todetaan, että ”tämä pääministeri teki jotain pakolaisten puolesta, mitä omamme ei koskaan tekisi” viitaten Britannian pääministeri David Cameroniin.




.

Myös Der Spiegel huomasi
Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ilmoitus antaa Kempeleen-kotinsa pakolaisten käyttöön on huomattu myös Saksassa. Der Spiegelin mukaan Sipilän näyttää toimillaan hyvää esimerkkiä.

Lehti arvioi myös, että Sipilän ilmoitus vahvistaa Suomen pääministerin aiempaa kantaa EU:n pakolaispolitiikkaan. Sipilä on aiemmin sanonut, että turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten jako EU-maiden kesken pitäisi perustua vapaaehtoisuuteen.

Saksalaislehti muistuttaa, että viime vuonna turvapaikkaa haki Suomesta vain 3620 ihmistä, kun samana vuonna naapurimaa Ruotsi vastaanotti yli 80 000 turvapaikkahakemusta. Tänä vuonna Suomeen voi saapua jopa 30 000 turvapaikanhakijaa. EU:n päättäjät ovat jo viikkojen ajan yrittäneet kuumeisesti miettiä ratkaisua koko ajan pahenevaan pakolaiskriisiin.

Pääministeri Juha Sipilän ilmoitus on huomattu päivän aikana laajasti maailmalla ja Reutersin uutinen on levinnyt useisiin ulkomaisiin lehtiin.

Sipilä vetosi Ylen Ykkösaamussa lauantaina voimakkaasti suomalaisiin, jotta nämä antaisivat vapaaehtoisesti apua Suomeen saapuville pakolaisille.

– Jokaisen meistä pitäisi katsoa peiliin ja miettiä, mitä me jokainen voimme asialle tehdä, Sipilä sanoi ja jatkoi:

– Perheeni on päättänyt, että meidän oma kotimme on pakolaisten käytössä ja turvapaikan hakijoiden käytössä, koska me emme nyt sitä tällä hetkellä tarvitse.

Pääministeri Juha Sipilän ilmoitus antaa kotinsa pakolaisille näkyi myös ulkomaiden lehtien ja uutistoimistojen verkkosivuilla.
Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ilmoitus antaa kotinsa pakolaisille vuoden alussa huomattiin maailmalla. Monet lehdet kertoivat Sipilän ilmoituksesta aamupäivällä lauantaina.

Uutistoimisto Reutersin uutinen, jonka mukaan Sipilä avaa kakkoskotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön levisi muihinkin tiedotusvälineisiin.

– Samaan aikaan, kun EU:n johtajat yrittävät löytyy yhteistä linjaa pakolaisten kasvavaan tuloon, Suomen pääministeri Sipilä lupaa avata vähällä käytöllä olevansa kotinsa pakolaisille ensi vuoden alusta lähtien, Daily Mail ja Yahoo! News kertoivat Reutersin uutisen verkossa.

– Sipilä kehottaa samalla suomalaisia osoittamaan solidaarisuuttaan turvapaikanhakijoille, Intiassa ilmestyvä englanninkielinen The Economic Times kertoo nettisivuillaan.

Ruotsin lehdet uutisoivat aiheen näkyvästi.

– Sipilä toivoo esimerkkinsä johtavan kansanliikkeeseen turvapaikkaa hakevien puolesta Suomessa, ruotsalainen Expressen kertoo.

Lehti korostaa, että Sipilä toivoo esimerkkinsä johtavan kansanliikkeeseen turvapaikkaa hakevien puolesta Suomessa.

Expressen painottaa lisäksi, että Sipilän mukaan kyseessä on teko, jolla rakennetaan parempaa Suomea.

– Sipilä päästää pakolaiset kotiinsa, Aftonbladet otsikoi Sipilän ilmoituksen verkkosivuillaan.

Myös Svenska Dagbladet kertoo otsikossaan, että ”Sipilä antaa pakolaisten muuttaa kotiinsa”. Lehti painottaa, että ”Sipilä ilmoitti luovuttavansa oman Kempeleen-asuntonsa pakolaisten käyttöön”.