tiistai 29. syyskuuta 2015

Puolukan säilöntä vanhaan tapaan

Vanhanajan konstit käyttöön – säilö puolukka ilman sokeria!
Julkaistu: 29.9.2015 07:02

Vanhanajan konstit käyttöön – säilö puolukka ilman sokeria!
Puolukka

Ennen vanhaan puolukka säilöttiin tällä yksinkertaisella ohjeella.

Ennen ei törsätty puolukoihin sokeria, eikä säilömiseen tarvittu pakastinta. Puolukat sisältävät runsaasti bentsoehappoa, jolloin ne säilyvät mainiosti ilman sokeria, kuumennusta tai säilöntäaineita.

Suomen luonnontuotealan toimialajärjestö Arktisten Aromien toiminnanjohtaja Simo Moisio kertoo, että puolukat voi säilöä sellaisenaan ilman sokeria.

– Survo osa puolukoista niin, että mehua muodostuu ja marjat ovat varmasti omassa nesteessään.

Marjasurvoksen voi säilöä puhtaisiin lasi- tai muoviastioihin ja peittaa kannella.

– Marjasurvoksen päälle voi laittaa vielä leivinpaperin ja painon. Päällimmäiset marjat ei saa olla kosketuksissa ilman kanssa, etteivät marjat homehdu.


Puolukat säilyvät tuoresurvoksena sellaisenaan, kunhat marjat ovat aina mehun peitossa.

Lue lisää:

Rakastatko vispipuuroa? Tämä Tomi Björckin resepti toimii takuulla!


Matleena Lahti