keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Matkustavat eläimet

Kissa matkusti omin päin bussilla Juankoskelta Kuopioon
2.9.2015 20:41

Kuopion kaupungin pieneläinsuojan hoitaja Arja Hälinen muistaa tapauksen, jossa kissa matkusti omin päin bussilla Juankoskelta Kuopioon.

Savon Sanomat kertoi keskiviikkona Nemo-koirasta, joka hyppäsi bussin kyytiin Vuorelassa ja matkusti yksin pummilla Kuopioon. Koira otettiin kiinni Päivärannasta bussissa, ja poliisit veivät Nemon pieneläinsuojaan. Omistaja löytyi nopeasti Facebookin kautta.

Pieneläinsuojalla on omat Facebook-sivut, jonne laitetaan löytöeläinten tietoja. Kadonnutta lemmikkiä kannattaa kysellä myös puhelimitse.

Vastaavalla tavalla muutama vuosi sitten salamatkustajana bussissa oli kissa.

– Linja-auto kurvasi pieneläinsuojan pihaan ja kuljettaja toi kissan. Se oli matkustanut yksin bussilla Juankoskelta Kuopioon, Hälinen kertoo.

Kissan omistaja löytyi, ja eläin pääsi takaisin kotiin Juankoskelle.

Kerran poliisit toivat pieneläinsuojaan Inkilänmäeltä löytynyttä kissaa, joka pääsi virkavallalta karkuun pieneläinsuojan pihalla.

– Kun tulin illalla ja avasin oven, kissa luikahti suojaan sisälle. Ajattelin, että tämähän on helppoa hommaa, kun kissat tulevat suoraan sisälle. Seuraavana päivänä poliisi soitti, että se oli heiltä karannut, Hälinen naurahtaa.
Lisää aiheesta
Nemo-koira lähti lipettiin bussilla
02.09.2015 09:30

Ansa Heinonen
Savon Sanomat

in
Share