tiistai 15. marraskuuta 2016

Kanarian suosion kulmakivet - 5 syytä matkustaa lomasaarille tänäkin talvena

Keskiviikko 26.10.2016 klo 09.14

  

Suosikkikohde on aina ajankohtainen. Kerromme miksi.
Teneriffan jylhiä vuoristomaisemia.
Teneriffan jylhiä vuoristomaisemia. (MOSTPHOTOS)
1. Kanarialle pääsee edullisesti
Kanariansaarille on tarjolla matkoja koko talvikauden ajan lokakuusta kevääseen saakka, ja saaret löytyvätkin lähes kaikkien matkanjärjestäjien valikoimasta. Runsas tarjonta pitää hinnat kohtuullisina ja tekee äkkilähtöjen löytämisestä helppoa lähes koko kauden ajan koululaisten lomaviikkoja ja juhlapyhiä lukuun ottamatta.
Pakettimatkojen lisäksi Teneriffalle ja Gran Canarialle voi matkustaa myös reittilennolla. Omatoimimatkailijalle lennon ja hotellin varaaminen erikseen voi olla luonteva valinta, mutta ennen varausta kannattaa tarkistaa erittäin kilpailukykyisten matkapakettien hinnat. Edullisimmillaan viikon loman lentoineen ja majoituksineen voi saada alle 300 eurolla.
Löydä halpa äkkilähtö Kanarialle täältä.
2. Saarilta löytyy jokaiselle jotain
Yksi Kanarian suosion kulmakivistä on sen monipuolisuus. Teneriffa, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma ja El Hierro muodostavat yhdessä saariryhmän, josta löytyy erilaista luontoa hiekkadyyneistä vihreisiin metsiin, vuoristoihin ja tuliperäiseen maastoon.
Saarten joukosta voi valita juuri itselleen sopivan - oli haussa sitten lapsiperheille sopivia teemapuistoja, vaellusreittejä, yöelämää, surffausta, ruokaelämyksiä tai omaa rauhaa.
Kanaria sopii kaikenlaisille matkailijoille pariskunnista lapsiperheisiin, kaveriporukoihin ja yksin matkustaviin. Saaret ovat myös erinomainen vaihtoehto kolmen sukupolven yhteiselle matkalle, sillä kaikki ikäluokat löytävät itselleen sopivaa tekemistä.
Hotellielämää Fuerteventuralla.
Hotellielämää Fuerteventuralla. (MOSTPHOTOS)
3. Lähes varma aurinko
Viikon tai kahden loman aikana Kanariansaarilla voi odottaa pääsevänsä nauttimaan lähes varmasta auringosta. Talvikuukausina lomalle voi osua pilvisiä tai sateisiakin päiviä, mutta nyrkkisääntönä Kanarialle talvea pakenevalla matkailijalla on lupa odottaa lämpöä ja aurinkoa. Rannat täyttyvät matkailijoista ympäri vuoden.
Lue lisää Kanarian ilmastosta täältä.
4. Helppo lomakohde
Joskus matkailijaa houkuttelee ajatus haastavasta omatoimimatkasta eksoottiseen kohteeseen, joskus taas lomasta tekee loman juuri helppous ja huolettomuus. Kanarialle on kohtuullinen lentomatka suorin lennoin, eikä kahden tunnin aikaero aiheuta ongelmia unirytmille.
Kanarian pitkä historia talven suosikkikohteena on hionut saarten matkailupalvelut huippuunsa: mitä ikinä haluatkin lomallasi tehdä, se onnistuu ilman suurempia selvityksiä ja järjestelyjä.
Juuri nyt Kanariansaaret vetoavat matkailijoihin myös turvallisuudellaan - saaria ei yhdistetä levottomuuksiin, luonnonkatastrofeihin tai terroriuhkaan.
5. Uudistuneet kohteet vakuuttavat
Jos edellinen mielikuvasi Kanarialta on vuosien takaa, harkitse antavasi saarille uusi mahdollisuus. Monet klassikkokohteet ovat tehneet onnistuneita kasvojenkohotuksia, ja vanhojen lomakeskusten kupeeseen on syntynyt uusia houkuttelevia alueita.
Vanhojen tuttujen saarien lisäksi matkanjärjestäjien valikoimaan on ilmestynyt uusia saaria ja uusia lomakohteita. Tiesitkö, että kaikilta Kanarian saariryhmän saarilta ei edes löydy varsinaisia turistikohteita?
Las Palmasin värikkäitä taloja.
Las Palmasin värikkäitä taloja. (MOSTPHOTOS)
MARIA HIETALA/RANTAPALLO.FI