maanantai 7. marraskuuta 2016

Onko rakon tyhjentäminen hankalaa?

Keskiviikko 2.11.2016 klo 08.47

  

Jos virtsaaminen ja rakon tyhjentäminen on vaivalloisempaa kuin ennen, eturauhasesi saattaa olla laajentunut. Eturauhanen voi alkaa kasvaa jo kolmenkympin korvilla, ja 50-vuotiaista miehistä joka neljännellä ilmeneekin virtsaamisongelmia.

NORVITAL PROSTA REDUX

Norvital Prosta Redux on räätälöity miehille, joilla on virtsaamisongelmia tai jotka haluavat vähentää ongelman muodostumisen riskiä. Prosta Redux sisältää useita vaikuttavia ainesosia:
* Pygeum africanum eli Afrikan luumupuusta saatava kuoriuute ehkäisee eturauhasvaivojen syntyä ja lievittää niiden oireita.
* Isonokkosen (Urtica dioica) juuresta saatava uute ylläpitää yli 45-vuotiaiden miesten normaalia virtsaamistoimintoa.
* Sinkki on elintärkeää solujen normaalin jakautumisen kannalta.
Hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu ei ole vaaraksi terveydelle, mutta siitä johtuvat oireet - tihentynyt virtsaamistarve ja kirvely virtsatessa - voivat olla erittäin kiusallisia. Etenkin jatkuvat öiset WC-käynnit aiheuttavat nopeasti univajeen, joka pidemmän päälle kuluttaa arjen voimavarojasi sekä heikentää keskittymiskykyäsi ja mielialaasi.
Miehekkäät miehet kärsivät eturauhasen kasvusta
Tarkkaa syytä ikääntyvien miesten eturauhasen liikakasvuun ei tiedetä, mutta perimän ja hormonitoiminnan ohella miehen ikä vaikuttaa sen kehittymiseen. Sen sijaan liikunnan määrällä tai ruokavaliolla ei ole yhteyttä liikakasvuun. Itse asiassa eturauhasen laajentuminen on hyvin tyypillinen miehinen piirre. Siitä huolimatta vain harva uskaltaa puhua vaivoistaan ääneen.
Siinä missä useimmat naiset osaavat varautua vaihdevuosien tuomiin muutoksiin, harva heistä tietää, että vaihdevuodet vaikuttavat miehiinkin, sillä monet miehet vaikenevat tyystin oireistaan. Niiden ääneen käsittelemistä pidetään helposti epämiehekkäänä, vaikka kyse on nimenomaan miehisestä vaivasta, kertoo Norvitalin markkinointijohtaja Jørgen Røvig.
Eturauhasen laajenemisriski kasvaa useimmiten iän myötä, ja oireita ilmaantuu joka neljännelle viisikymppiselle miehelle. 60-vuotiaista vaiva on tuttu noin joka toiselle.
Ongelmiin on ratkaisu
Norjan johtaviin luontaistuotealan yrityksiin kuuluva Norvital valmistaa ja tuo markkinoille korkealaatuisia lisäravinteita, joiden ainesosilla on todistettu olevan vaikutusta. Yrityksen kehittämä luonnollinen Norvital® Prosta Redux -ravintolisä on suunniteltu nimenomaan eturauhasen liikakasvuun liittyvien ongelmien hoitoon.
Aikuisille miehille räätälöidyn Norvital® Prosta Redux -valmisteen säännöllinen käyttö voi auttaa tasaamaan virtsaamista sekä lievittämään eturauhasen liikakasvusta johtuvia ongelmia. Välttyäkseen eturauhasoireilta niiden ennaltaehkäisy kannattaisi aloittaa jo neljänkymmenen ikävuoden korvilla, suosittaa Røvig.
Oireet kuriin
Norvital® Prosta Redux ei pysäytä täysin eturauhasen liikakasvua, mutta tutkimusten perusteella se voi hidastaa kasvua merkittävästi. Lisäksi siitä saattaa olla apua ikävien oireiden lievittämisessä.
Valmiste sisältää muun muassa Afrikan luumupuusta ja isonokkosesta saatavaa uutetta, joita molempia on käytetty Egyptissä jo tuhansien vuosien ajan eturauhasvaivojen hoitoon. Myös aivan viime vuosina näistä yrteistä tehdyt tutkimukset osoittavat niiden tyrehdyttävän eturauhasen liikakasvua sekä helpottavan eturauhasoireita merkittävästi. Lisäksi Norvital® Prosta Redux -tabletit sisältävät sinkkiä ja lykopeeniä, Røvig mainitsee.
Norvital®Prosta Reduxin käytöllä ei myöskään ole todettu sivuvaikutuksia. Norvitalilla on erittäin tiukat laatuvaatimukset valmisteidensa ainesosille, joiden kaikkien tulee olla peräisin sataprosenttisesti jäljitettävistä lähteistä.
Tämän artikkelin lähteenä käytetyt tutkimukset:
Wilt TJIA: Pygeum Africanum for benign prostatic hyperplasia; 2011. Safarinejad MR: Urtica dioica for treatment of benign prostatic hyperplasia: a prospective, randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover study. J Herb Pharmacother 2005;5:1-11.
Ghorbanibirgani A. Khalili A, Zamani L: The efficacy of stinging nettle (urtica dioica) in patiens with benign prostatic hyperplasia: a randomized double-blind study in 100 patients. Iran Red Crescent Med J 2013;15:9-10.