maanantai 7. marraskuuta 2016

Täysjyvävilja suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta: jo kolmesta leipäviipaleesta hyötyä

Sunnuntai 14.8.2016 klo 14.00

  
Kaksi uutta tutkimusta tukevat väitteitä täysjyväviljan terveyshyödyistä, Suomen Sydänliitto kertoo tiedotteessaan.
  • Täysjyvävilja suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta sekä aivoverenkiertohäiriöiltä.
  • Kolme leipäviipaletta päivässä riittää pienentämään sairastumisen riskiä.

(IL-ARKISTO)
Uusi tutkimusnäyttö osoittaa, että täysjyvävilja voi suojata sydän- ja verisuonitaudeilta.
Kaksi uutta, aiempien tutkimusten meta-analyysiin perustuvaa tutkimusta julkaistiin British Medical Journalissa ja Circulation-lehdessä.
Toinen niistä havaitsi, että jo kolme leipäviipaletta päivittäin pienensi riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin sekä aivoverenkiertohäiriöihin. Mitä enemmän täysjyväviljaa koehenkilöt söivät, sitä enemmän suojaa he siitä saivat.
Tutkimus huomioi myös muut täysjyvätuotteet kuten murot.
Toisessa tutkimuksessa selvisi, että täysjyväviljan kulutus vähensi riskiä menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin neljänneksellä.