maanantai 7. marraskuuta 2016

Kun käyt Nykissä, näitä et vain voi olla ihastelematta!

Sunnuntai 6.11.2016 klo 11.15

  

Ne ovat kauniita, ne ovat huikeita ja New Yorkissa niitä on paljon, nimittäin pilvenpiirtäjiä!

Uudet pilvenpiirtäjät vievät asumisluksuksenkin uudelle tasolle

Perjantai 26.8.2016 klo 14.14

  

Huippukorkeiden tornitalojen varustelu se vain paranee, kertoo The Telegraph.
432 Park Avenue on New Yorkin korkein asuinrakennus.
432 Park Avenue on New Yorkin korkein asuinrakennus. (AOP)
Dubaissa sijaitseva Burj Khalifa kantaa vielä toistaiseksi maailman korkeimman tornitalon titteliä. Sen tuntumaan on kuitenkin valmistumassa vielä korkeampi torni, ja sekin jää kakkoseksi kun Saudi-Arabian Jeddaan pystytettävä Kingdom Tower valmistuu vuonna 2020.
Länsimaissakin rakennetaan ahkerasti pilvenpiirtäjiä, mutta korkeusennätysten sijasta moderneissa tornitaloissa tavoitellaan The Telegraphin mukaan asumismukavuutta. Esimerkiksi New Yorkiin hiljattain valmistunut 432 Park Avenue, 426 metriä korkea asuintalo tarjoaa varsin ylellistä asumista. Huimien näköalojen lisäksi pilvenpiirtäjän asukkaita hemmotellaan muun muassa Michelin-kokin pyörittämällä ravintolalla ja talon asukkaille tarkoitetulla joogastudiolla. Asukkaita palvelee myös oma personal trainer. Etätöitäkään ei tarvitse tehdä kotoa käsin, sillä talosta löytyy niitä varten videoneuvottelulaitteilla varustettu toimistotila.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Varsin ylelliseltä vaikuttaa myös Chicagoon Michigan-järven rannalle kohoava 93-kerroksinen pilvenpiirtäjä Chicago Vista. Sinne rakennetaan muun muassa opetuskeittiö, jossa kaupungin huippuravintoloiden kokit voivat käydä pitämässä asukkaille yksityisiä oppitunteja. Taloon rakennetaan myös kuntosali, kylpylä ja kattouima-allas sekä viinivarasto, jossa asukkaat voivat säilyttää juomansa ihanteellisissa olosuhteissa.
Australiaan taas rakennetaan kolmen pilvenpiirtäjän kokonaisuus The Jewel, jonka asukkailla on käytössään yksityinen hiekkaranta. Sekä karaokehuoneita, jotka voi vuokrata vaikkapa television katselua tai karaokeiltoja varten. Huoneiden varustukseen kuuluu myös äänityslaitteet, joilla karaokesuoritukset voi ikuistaa.
432 Park Avenue -pilvenpiirtäjästä on huimat näkymät.
432 Park Avenue -pilvenpiirtäjästä on huimat näkymät. (AOP)
MARIANNE ZITTING

Bad mediaerror: 400: There was an error (Video decoding error)
One World Trade, Chrysler Building, Empire State Building: kaikki ne ovat pilvenpiirtäjiä eli yli 100 metriä korkeita kerrostaloja.
New Yorkissa on toiseksi eniten pilvenpiirtäjiä maailmassa, lähes 600. Tuplaten pilvenpiirtäjiä löytyy Hong Kongista, jossa maapinta-alaa on niin vähän, että usein ainoa mahdollisuus on rakentaa ylöspäin.
Kuuluisimpia pilvenpiirtäjiä on 102-kerroksinen, 449 metriä korkea Empire State Building, joka valmistui vuonna 1931. Pilvenpiirtäjiä on kuitenkin rakennettu jo 1800-luvulla.
Vuonna 2001 terrori-iskussa tuhoutuneen World Trade Centerin tilalle rakennettu One World Trade Center on Yhdysvaltain korkein rakennus. Korkeutta on 541 metriä eli 1776 jalkaa. Luku viittaa Yhdysvaltain itsenäistymisvuoteen.
Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä tulee muuten olemaan 130 metriä korkea Redi, jota rakennetaan Kalasatamaan.

ILMOI