maanantai 4. heinäkuuta 2016

30 minuutissa mureke jauhelihasta - Tiskauksen voit unohtaa

Maanantai 4.7.2016 klo 07.48

  

Foliomureke valmistuu helposti vaikkapa veneessä tai mökillä. Sen voi grillata kypsäksi, mutta hyvää tulee myös uunissa.

(ATRIA KUVAPANKKI)
Foliomureke
1 pkt (400 g) nauta-sika jauheliha 20%
1 dl kermaa
0,5 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
1. Voit valmistaa murekemassan suoraan jauhelihapakkauksessa. Tee lihan keskelle kuoppa ja mittaa astiaan korppujauhot, kerma ja mausteet ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Sekoita tasaiseksi, lisää kananmuna rakenne rikottuna ja sekoita tasaiseksi.
3. Leikkaa foliosta kaksi noin 40 cm pitkää palaa, asettele ne päällekkäin työpöydälle ja voitele kevyesti öljyllä. Muotoile murekemassasta noin ranteenpaksuinen mahdollisimman tasainen tanko keskelle foliomattoa ja kääri folio tiukasti murekkeen ympärille kääretortun tavoin. Kiristä tanko vielä molemmista päistä ja tee tangosta karkin näköinen.
4. Kypsennä foliotankoa grillissä keskilämmöllä silloin tällöin käännellen noin 20 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 68 astetta.
5. Avaa paketti varovasti. Voit halutessasi leikata hieman jäähtyneestä murekkeesta pihvejä ja grillata niihin kauniin värin. Tarjoile esimerkiksi grillattujen perunoiden ja purjon kanssa.
Vinkki!
Voit kypsentää foliomurekkeen myös 180-asteisessa uunissa.
Resepti: Atria.fi