keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kaupallinen yhteistyö Unilever: Onko mitään keinoa helpottaa ikkunanpesu-urakkaa?

Torstai 14.4.2016 klo 07.56

  

Ikkunat ovat eräs niistä siivouskohteista, jotka useimmat meistä haluavat pestä kerralla kunnolla.

(MOSTPHOTOS)
Huolimattomasti tehdyn työn tuloksia kun joutuu katselemaan kuukausikaupalla! Kannattaa myös harkita milloin ja millaisessa säässä ikkunanpesuun ryhtyy. Yleisesti ottaen syksy ja kevät ovat Suomen olosuhteissa parhaita vuodenaikoja ikkunoiden pesulle.
Talvella pakkasessa pesuvesi saattaa jäätyä ikkunaan ja kesällä taas kuivua liian nopeasti. Ikkunanpesua kannattaa välttää myös suorassa auringonpaisteessa, sillä silloin et välttämättä näe kaikkia jälkiä, jotka kaipaisivat pyyhkimistä.
Ennen ikkunanpesun aloittamista kannattaa varmistaa, että ylimääräiset tavarat on raivattu tieltä pois ja pääsy ikkunoille on esteetön. Pyyhi kaihtimet, ikkunan karmit ja ikkunalauta pölystä ja muusta liasta, etteivät säihkyvän puhtaat ikkunasi likaannu heti uudestaan.
Perinteinen veteen sekoitettu tiskiaine sopii pesuaineeksi, mutta ikäviä pyyhkimisjälkiä ja raitoja välttääksesi, kannattaa myös kokeilla erityisesti lasinpesuun kehitettyä pesunestettä, kuten Cif Power&Shine -ikkunasuihketta, jota ei myöskään tarvitse erikseen huuhdella. Suihkuta nestettä lasiin, anna vaikuttaa muutama sekunti ja pyyhi lasi kuivaksi ikkunalastalla. Erityisen likaisten ikkunoiden kohdalla kannattaa antaa pesuaineen vaikuttaa muutaman minuutin ajan ennen kuivausta. Tehokas suihke irrottaa lian ja antaa upean säihkyvän lopputuloksen - ilman pisarajälkiä ja raitoja.
Mikrokuituliina on myös oivallinen apuväline, jolla voit viimeistellä hankalammin kuivattavat karmien reunat ja kulmat.