lauantai 23. heinäkuuta 2016




Joona kuvasi hellyttävän videon karhunpentujen ruokahetkestä – ”Tulivat mukisematta suoraan äidin luokse”

Hellyttävä video karhunpentujen ruokailuhetkestä

02:12 / 02:32


Video on kerännyt Facebookissa jo yli 350 000 katselukertaa.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001225840.html
Karhuopas Joona Kaltio oli viime keskiviikkona asiakkaiden metsän keskelle rakennetussa kojussa katsomassa karhuja. Joukko oli nähnyt jo useita karhuja. Yhdellä karhuista oli mukanaan neljä pentua.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001225840.html

– Siinä oli vähän levottomampaa, urokset ajeli toisiaan ja välillä pentujen emo ajeli uroksia. Jossain vaiheessa tilanne meni siihen, että kaksi urosta lähti metsään toisiaan ajamaan ja emo käski siinä vaiheessa pennut puuhun ja sanoi, että pysykää siellä, Martinselkosen eräkeskuksessa työskentelevä Kaltio kertoo.

Tilanteen rauhoituttua emo meni puun alle ja kutsui pennut alas.

– Pennut tulivat mukisematta suoraan äidin luokse. Siinä vaiheessa, kun ne rupesivat laskeutumaan, aloin kuvata videota ja sitten, kun ne olivat siinä alhaalla ja emo meni selälleen ajattelin, että pitää pidempää videota ottaa, että saattaa tapahtua jotain.

Kävi ilmi, että pennuilla oli ruoka-aika. Kaltion kuvaamalla videolla näkyy, kuinka suloiset pennut laskeutuvat puusta peräkkäin emonsa luokse ja aloittavat ruokailun.

”Ei ole ihan jokapäiväistä”

Kuusi vuotta karhuoppaana työskennellyt Kaltio kertoo nähneensä aiemminkin työssään imettäviä emokarhuja.

– Harvinaisen siitä teki se, että oli kuitenkin kyse neljän pennun imetyksestä ja se, että se selällään ihan noin näkösällä imetti. Se ei ole ihan jokapäiväistä.

Kaltion mukaan kuvauspaikalla suurin osa karhuista on vanhoja tuttuja.

– Tämäkin kyseinen naaras on koko kesän tässä kulkenut pentujen kanssa.

Hellyttävä video on kerännyt Facebookissa jo yli 350 000 katselukertaa. Videosta on uutisoitu myös mediassa. Ensimmäisenä asiasta uutisoi Yle.