keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pesukoneesi ikävä haju voi tarttua vaatteisiin - Kuinka usein kone pitäisi huoltopestä?

Torstai 14.7.2016 klo 09.53

  
Oletko huomannut, että pyykkikoneesi haisee joskus tunkkaiselle? Vaikka tämä ei ole vaarallista, saattaa haju tarttua pyykkeihin.

(MOSTPHOTOS)
Pesukoneen puhdistus kannattaa tehdä heti, kun ongelman huomaa, jotta pyykkisi tulevat aina koneesta ulos raikkaina ja puhtaina.
Puhtauden ylläpitämiseksi kone tulisi huoltopestä tyhjillään, vähintään 90 asteen pesuohjelmalla ainakin pari kertaa vuodessa. Jos pyykkikoneen käyttö on normaalia runsaampaa (esimerkiksi lapsiperheissä), kannattaa tämä toistaa useammin.
Voit käyttää huoltopesuun esimerkiksi Bio Luvil Classic -jauhetta, joka sisältää valkaisuainetta. Huoltopesuun soveltuu myös Sun astianpesukoneen puhdistusaine, jota voi käyttää sekä astianpesukoneen että pyykinpesukoneen huoltopesuihin.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Pesukoneen luukku tai kansi kannattaa jättää auki jokaisen pesukerran jälkeen, jotta kone tuulettuu ja kuivaa hyvin. Pesu- ja huuhteluainelokerot kannattaa pitää puhtaina ja pyyhkiä mahdolliset pesuainekertymät säännöllisesti. Jos mahdollista, myös koneen nukkasihti ja poistoputki kannattaa putsata säännöllisin väliajoin. Tarkista tarkemmat tiedot koneen käyttöohjeesta.
Välillä on myös hyvä puhdistaa koneen täyttöaukon ympärillä oleva kumikaulus esimerkiksi tiskiharjalla, johon on lisätty hieman pesuainetta. Älä kuitenkaan irrota kumikaulusta.
Lisää pyykinpesuvinkkejä täältä:https://www.cleanipedia.com/fi/pyykinpesu