sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Pidä aineenvaihdunta vauhdissa - 10 tapaa

Sunnuntai 3.7.2016 klo 15.41

  

Popsugarin mukaan näiden tapojen omaksuminen auttaa kehoa polttamaan tehokkaasti rasvaa.
Aineenvaihdunta toimii paremmin, kun muistaa myös rentoutua. Jooga on monen mielestä hyvä tapa hillitä stressiä.
Aineenvaihdunta toimii paremmin, kun muistaa myös rentoutua. Jooga on monen mielestä hyvä tapa hillitä stressiä. (MOSTPHOTOS)
Sivusto kertoo, että näitä tapoja noudattamalla voit auttaa aineenvaihduntasi pysymään tehokkaana. Mistään ihmekonsteista ei ole kyse, vaan tarkisista tavoista joita pitäisi jaksaa noudataa säännöllisesti ja sinnikkäästi.
1. Syö aamupala
Aamiaisen väliin jättäminen voi hidastaa rasvanpolttoa, koska keho yrittää pitää kaikin voimin kiinni energiavarastoistaan. Olisi siis hyvä nauttia terveellinen aamupala tunnin sisällä heräämisestä.
2. Syö säännöllisesti pitkin päivää
Verensokeri pysyy tasaisempana, kun syöt useamman pienen aterian päivän aikana. Aineenvauhdunta pysyy käynnissä, ja nälkä paremmin kurissa.
3. Juo vettä
Runsas veden juominen tekee hyvää. Utahin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan runsaasti vettä juovat polttavat päivän aikana enemmän rasvaa, ja lisäksi vesi voi auttaa lisäämään kylläisyydentunnetta.
4. Suosi täysjyväviljaa
Leivästi, riisistä, pastasta ja viljatuotteista kannattaa aina valita tumma, kuitupitoinen versio. Sen pureskeleminen ja sulattaminen vie enemmän aikaa kuin puhdistetun, mikä myös kuluttaa enemmän energiaa. Kuidusta on paljon muutakin hyötyä terveydelle.
5. Hörppää kahvia
Kofeiini stimuloi keskushermostoa, ja kahvin juomisen on osoitettu vilkastuttavan aineenvaihduntaa.
6. Nouse seisomaan
Istumatyötä tehdessä ei energiaa juuri kulu. Seisominen kuluttaa enemmän kaloreita, joten jos työpöytä on nostettava kannattaa tehdä töitä välillä seisten.
7. Liiku tunnin verran
Cell Metabolism -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan tunti liikuntaa päivässä virkistää aineenvaihduntaa. Parhaat tulokset saa tehokkaalla intervalliharjoittelulla.
8. Kasvata lihasta
Lihaskudos kuluttaa enemmän energiaa kuin rasvakudos. Siksi laihtumista tai kiinteytymistä mielivän ei pidä unohtaa lihaskuntoharjoittelua. Viikon aikana siihen pitäisi käyttää ainakin kaksi tuntia.

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

9. Muista mausteet
Ruoan sekaan kannattaa ripotella tulisia mausteita. Esimerkiksi cayennepippuri, kaneli ja kurkuma nostavat kehon lämpötilaa sekä vaihduttavat rasvan palamista.
10. Rentoudu
Stressi vaikuttaa hurjasti aineenvaihduntaan. Rasvanpoltto heikentyy, jos stressihormoni kortisolin taso on jatkuvasti koholla. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota myös stressinhallintaan, ja tehdä joka päivä jotain hermoja rauhoittavaa. Otollisin aika rentoutumiselle ja rauhoittumiselle on illalla juuri ennen nukkumaan menoa.
MARIANNE ZITTING