keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kaupallinen yhteistyö Unilever: Voiko pesukoneen hienopesuohjelmaan luottaa vai pitäisikö pestä käsin?

Torstai 3.3.2016 klo 13.30

  

Näillä ohjeilla peset aremmat materiaalit pesukoneessa.

(MOSTPHOTOS)
Kun vaatteen pesuohjeessa lukee hienopesu, saa se pesijän usein epäröimään: voiko vaatteen pestä koneessa vai vain käsin? Monet saattavat jopa jättää kauniin ja laadukkaan vaatteen ostamatta, koska sen kangas on herkkä ja vaatii erityiskäsittelyä.
Varminta on toki pestä hienopesua vaativat tekstiilit käsin viileässä vedessä, koska voit silloin parhaiten kontrolloida tekstiilin käsittelyä alusta loppuun sekä säädellä pesun kestoa. Jos kuitenkin päätät pestä arempia materiaaleja koneessa, noudata näitä ohjeita:
- Kerää samanlaiset materiaalit yhteen ja vältä sekoittamasta eri värejä ja tekstiilejä.
- Täytä kone vain puoliksi - tämä auttaa pitämään kankaat kunnossa. Jos koneessasi on 'puolitäyttö' toiminto, valitse se niin myös veden käyttömäärä puolittuu.
- Käytä kylmää tai haaleaa pesulämpötilaa sekä ohjelmaa, jossa vaate ei joudu kovaan pyöritykseen tai linkoukseen. Kuuma vesi saattaa kutistaa vaatteen, kun taas kova mekaaninen pyöritys saattaa vahingoittaa ja venyttää tekstiiliä.
- Kuivausrummun käyttäminen ei ole koskaan suositeltavaa hienopesua vaativille vaatteille. Kuivaa vaatteet aina huoneenlämmössä ja huomioi myös se, että villavaatteet on usein syytä kuivata vaakatasossa, esimerkiksi pyyhkeen päällä. Vältä arkojen materiaalien kuivattamista auringossa, sillä tämä saattaa haalistaa väriä.
Pesetpä hienopyykkisi sitten käsin tai koneessa, on lisäksi erityisen tärkeää valita hienopesuun sopiva entsyymitön pesuaine, kuten Bio Luvil Wool&Silk, joka ei vahingoita herkkiäkään luonnonkuituja.