maanantai 11. heinäkuuta 2016

Tarvitsenko useamman sähköpostiosoitteen?

Perjantai 13.5.2016 klo 11.51

(MOSTPHOTOS)

LÄHETÄ KYSYMYS

Onko sinulla kysyttävää digiasiantuntijalta? Lähetä kysymys Omagurulle
Kysymys: Minulle suositeltiin, että tarvitsisin kaksi sähköpostia. Miksi ihmeessä?
Vastaus: Yleensä normaaliin käyttöön riittää yksi sähköpostiosoite. Saman sähköpostiosoitteen käyttäminen kaikkeen on kuitenkin monilla tavoin riskialtista ja pitemmän päälle turhauttavaa käyttäjästä riippumattomista syistä.
Yleensä sähköpostitilejä kannattaa olla vähintään kaksi, tarpeen vaatiessa enemmänkin. Pääasiallista sähköpostiosoitetta kannattaa käyttää tärkeisiin asioihin ja viestintään luotettavien henkilöiden kanssa. Näin tärkeydet eivät pääse hukkumaan sähköpostitulvan alle.
Toinen sähköpostiosoite kannattaa ottaa käyttöön erilaisiin palveluihin rekisteröitymistä varten.
Erillisosoite nettikilpailuihin
Lentoyhtiöt, hotellit, verkkokaupat, nettiyhteisöt ja muut eri palveluiden tarjoajat vaativat sähköpostiosoitteen rekisteröityessäsi palveluiden käyttäjäksi.
Usein rekisteröityminen sisältää mahdollisuuden, tai jopa vaatimuksen, että kyseinen taho saa lähettää käyttäjälle mainospostia. Tällöin sähköposti helposti täyttyy erilaisista mainosviesteistä ja tärkeät viestit hukkuvat.
Usein kaksi sähköpostia riittää vaativammallekin käyttäjälle, mutta kolmaskaan ei välttämättä ole pahitteeksi. Jos osallistut innokkaasti erilaisiin nettikilpailuihin, kyselyihin tai muihin vastaaviin kertaluontoisiin tapahtumiin, älä käytä niihin rekisteröitymissähköpostiasi.
Tästä kategoriasta tulee kaikkein eniten erilaista roskapostia ja se on vaikeimmin estettävissä, joten niitä varten kannattaa ottaa erillinen sähköpostiosoite.
Suunnittele huolella
Usean sähköpostitilin käyttö samanaikaisesti voi tuntua varsinkin alkuun työläältä, mutta vaivaa täytyy nähdä lähinnä käyttöönottovaiheessa. Sen jälkeen asiat hoituvat hyvinkin sujuvasti. Sähköpostin käyttö ja käyttöönotto kannattaakin suunnitella huolella.
Jos olet jo pahasti vajonnut roskapostin armoille yhden osoitteen kanssa ja tarvitset useamman osoitteen, voi urakka olla huomattavasti työläämpi. Ota tarvittaessa yhteyttä asiantuntijaan parhaan ratkaisun löytämiseksi.
Vastaajana Omaguru-asiantuntija Esko Halttunen.