Diabeetikon kakkupohja
Reseptiä katsottu 8 656 kertaa
4 | munaa | |
1 dl | hedelmäsokeria | |
1 1/2 dl | hiivaleipäjauhoja | |
1-2 rkl | kaakaojauhetta | |
1 tl | leivinjauhetta |
Ohjeet
Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja keltuaiset erikseen vaahdoksi hedelmäsokerin kanssa. Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhen ja lisää se keltuaisvaahtoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. 175/ 20-30min.
Täytä ja päällystä kakku makeutetulla marja soseella tai hedelmäsoseella ja makeuttamattomalla kermavaahdolla. Siilaa hiukan kaakaota koristeeksi.
TAI: Kaada taikina rengasvuokaan ja tee savariinityyppinen kakku. Kostuta kakku vuoassaan ja kostuta laimennetulla makeuttamattomalla (n.1-1 1/2dl) appelsiini(tms) mehulla. Anna vetäytyä puoli tuntia. Täytä reikä kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.
Kuvassa olevasta kakusta on tulossa Savariini, koristeltu kuva tulee jahka ehtii, kakku on tällä hetkellä pakkasessa odottamassa....