Näillä huippukokin vinkeillä onnistut kalan paistossa
Torstai 17.3.2016 klo 07.46
Ennen kuin aloitat kalan maustamisen ja paistamisen, muista nyppiä ruodot.
1. Pyyhi kala talouspaperilla ja leikkaa se annospaloiksi.
2. Mausta kala aina ennen kypsentämistä merisuolalla ja mustapippurilla. Suolaa kuitenkin maltilla, sillä paistovoissakin on suolaa.
3. Paista kala aina tulikuumalla pannulla.
4. Normaalisuolainen voi on paras kalan paistamiseen. Maukkain kala paistuu vaahtovoissa. Sulata reilusti voita
pannulla ja lusikoi sitä kalan päälle paistamisen lomassa. Älä kauhistu, vaikka paistamiseen käytetään paljon voita. Kaikki voi ei imeydy annokseen.
5. Kun voi lakkaa tirisemästä, on pannu sopivan lämpöinen.
6. Aseta kala pannulle nahkapuoli alaspäin. Kun nahka on ruskistunut kauniiksi ja rapeaksi, käännä kala ja paista toiselta puolen lusikoiden samalla voita kalan päälle.
7. Älä paista kalaa liian kypsäksi!
Lähde: Kari Aihinen: Kaappaus keittiössä (Auditorium 2015)