Salaatista helposti maistuvampaa - se on muutakin kuin vihreä lehti
Keskiviikko 9.3.2016 klo 10.56
Kari Aihinen antaa muutaman hyvän vinkin, joiden avulla salaatti saa särmää.
Yhdistele reippaasti erilaisia salaatteja, myös tuoreet yrtit sopivat salaatin joukkoon. (TUUKKA KOSKI)
Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen on hyvän ja terveellisen kotiruuan lähettiläs. Hän kannustaa syömään salaattia, sillä yksinkertainen vihreä salaatti raikastaa annoksen kuin annoksen.
Tässä Kari Aihisen vinkit maistuvampaan salaattiin:
1. Yhdistele erinäköisiä ja -makuisia salaatteja. Siten saat salaatista maistuvamman.
2. Lisää lehtien joukkoon pähkinöitä, siemeniä, leipäkrutonkeja, juustopaloja, kinkkua, makkaraa tai mitä mieleesi juolahtaa.
3. Huuhtele tai raikasta salaatti jääkylmässä vedessä. Lehtien väri kirkastuu ja rakenne napakoituu. Kuivaa lehdet ennen salaattikulhoon laittamista.
4. Revi salaatti käsin. Älä koskaan leikkaa sitä veitsellä. Revitty salaatti näyttää paremmalta ja säilyy leikattua kauemmin.
5. Salaattikastike on tärkeä. Etikkaista öljykastiketta voi elävöittää valkosipulilla, hunajalla tai chilillä.
Muistathan!
Salaattia kannattaa valmistaa reilusti, sillä tiiviissä rasiassa säilytettynä ne säilyvät jääkaapissa muutaman päivän.
Lähde: Kari Aihinen: Kaappaus keittiössä (Auditorium 2015)