Omenapiirakka ( Diabeetikolle )
150 g | margariinia | |
½ dl | hedelmäsokeria | |
1 | muna | |
1½ dl | gluteenitonta leipäjauhoseosta | |
1 dl | peruna,- maissi,- tai ohratärkkelysjauhoja | |
1½ tl | leivinjauhetta | |
päälle: | ||
3-4 | raastettua omenaa | |
½ | sitruunan mehu | |
2-3 rkl | hedelmäsokeria | |
1 rkl | perunajauhoja | |
2-3 rkl | kanelia |
Ohjeet
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.
Levitä taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille.
Kuori ja raasta omenat.
Sekoita joukkoon sitruunamehu,sokeri,perunajauho ja kaneli.
Levitä seos pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunissa n. ½ tuntia.
Tämän voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.