torstai 14. huhtikuuta 2016

6 syytä syödä enemmän lakritsaa

Torstai 14.4.2016 klo 03.20
 
  
Raskaana olevien ja korkeasta verenpaineesta kärsivien on syytä välttää lakritsan syöntiä, mutta muille lakritsalla herkuttelusta voi olla yllättäviä terveyshyötyjä.
Lakritsalla on monia terveyshyötyjä, kun sitä syö kohtuudella.
Lakritsalla on monia terveyshyötyjä, kun sitä syö kohtuudella. (AOP)
Allers.se-sivusto listaa kuusi syytä, joiden vuoksi lakritsaa kannattaa syödä.
1. Lievittää yskää
Lakritsalla on limaa irrottava vaikutus ja se voi auttaa lievittämään kipua kurkussa.
2. Auttaa vatsan toimintaa
Lakritsa jouduttaa suolen toimintaa ja auttaa lievittämään ummetusta. Liiallinen käyttö voi kuitenkin käydä vatsan päälle.
3. Kohottaa verenpainetta
Matalasta verenpaineesta kärsivät voivat kohottaa verenpainetta lakritsan avulla. Liiallisella käytöllä voi kuitenkin olla tällöinkin negatiivisia vaikutuksia: lakritsa voi aiheuttaa toisille esimerkiksi päänsärkyä.
4. Vähentää tulehduksia
Lakritsa on todettu anti-inflammatoriseksi eli tulehduksia vähentäväksi aineeksi. Sen katsotaan rauhoittavan vatsaa ja puhdistavan maksaa.
5. Sokeria makeampaa
Lakritsa on sokeria makeampaa, joten esimerkiksi leivonnaisissa osan sokerista voi korvata lakritsalla, jolloin pieni määrä riittää makeuttamaan.
6. Auttaa suun kuivuuteen
Lakritsijuurta on perinteisesti käytetty helpottamaan suun kuivuutta. Suun kuivuus vaikuttaa puolestaan hammaskarieksen syntyyn.
Lähde: Allers.se