Helppo, raikas ja marjaisa juustokakku – ei paistamista!
Juustokakkujen ystävät, huomio!
Tämä juustokakku tuo raikkautta herkkupöytään, ja mikä parasta – tätä ei tarvitse edes käyttää uunissa!Tarveaineet
- 220 g grahamkeksejä (esim. Digestive)
- 100 g voita, sulatettu
- 3 rkl kidesokeria
- suolaa
- 450 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
- 2 dl tomusokeria
- 2,5 dl kreikkalaista jogurttia
- 2 tl vaniljauutetta (-tai sokeria)
- 2,5 dl kermavaahtoa
- 2,5 dl tuoreita marjoja
Ohje
- Sekoita grahamkeksit tehosekoittimessa
- Lisää sekoittimeen voi, kidesokeri ja 1/4 tl suolaa ja sekoita kunnes seos on tasainen.
- Tasoita seos kakun pohjaksi 23 cm:n irtovuokaan, muutaman sentin korkeudelle reunoilta.
- Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi. Lisää tomusokeri, jogurtti, vanilja ja hyppysellinen suolaa. Vatkaa seos tasaiseksi.
- Kääntele joukkoon kermavaahto. Kaada seos irtovuokaan ja tasoittele. Peitä ja anna seistä jääkaapissa ainakin 8 h.
- Sekoita marjat ja 1 rkl kidesokeria. Anna seistä 15 min.
- Irroita kakku veitsellä varovasti. Päällystä marjoilla.
- Herkuttele!
Lähde: Everyday Food
Katso myös: