Julkaistu:
RUOKA
Tiettyjä perusraaka-aineita kannattaa aina löytyä keittiön kaapeista.
Yksinkertaisilla keinoilla ja laadukkailla perusraaka-aineilla saa tavallisistakin arkiruoista paremman makuisia.
eHow-sivusto listaa raaka-aineita ja mausteita, joiden laatuun kannattaa panostaa.
Hyvä oliiviöljy parantaa esimerkiksi marinadien makua ja toimii myös sellaisenaan salaatinkastikkeena.
Sekoita keskenään sinappia, sulatettua voita, sitruunaa ja hieman jauhoja, niin saat yksinkertaisen, mutta herkullisen kastikkeen esimerkiksi kalalle tai kasviksille.
eHow-sivusto listaa raaka-aineita ja mausteita, joiden laatuun kannattaa panostaa.
1. Hyvä oliiviöljy
Oletko koskaan maistanut kaupan halvinta oliiviöljyä sellaisenaan? Se maistuu lähinnä pelkästään öljylle, kun taas laadukkaassa oliiviöljyssä voi maistaa eri vivahteita.Hyvä oliiviöljy parantaa esimerkiksi marinadien makua ja toimii myös sellaisenaan salaatinkastikkeena.
2. Tuore valkosipuli
Kuivatun valkosipulin käyttö voi tuntua helpoimmalta ratkaisulta, mutta tuore valkosipuli tuo ruokiin paljon enemmän makua.3. Tuoreet yrtit
Tähän pätee sama kuin valkosipuliin: kuivatuissa yrteissä ei vain ole yhtä paljon makua kuin tuoreissa. Esimerkiksi tuore korianteri, basilika tai oregano kruunaavat ruoan.4. Sitruunat
Esimerkiksi lohen päälle kannattaa puristaa sitruunaa tuoreesta hedelmästä, eikä käyttää sitruunatiivistettä. Samalla voi hyödyntää myös sitruunan kuoren ja raastaa sitä mukaan ruokaan.5. Suola
Suolan liikakäytöstä varoitellaan, mutta sitä ei pidä unohtaa kokonaan ruoista. Myös sillä on väliä, millaisen suolan valitsee. Esimerkiksi merisuola tai karkea suola on tavallista parempaa.6. Mustapippuri
Älä osta valmiiksi mustapippuria valmiiksi murskattuna, vaan hanki pippurimylly ja osta siihen kokonaisia mustapippureita. Näin mausteesta saa irti enemmän aromeita.7. Liemi
Kanalientä, kasvislientä ja lihalientä kannattaa hyödyttää monissa ruoissa. Jos reseptissä käsketään lisätä ruokaan vettä, kokeile sen sijaan lientä. Se tuo ruokaan entistä enemmän makua.8. Oikea voi
Kevyttuotteiden aikakaudellakaan mikään ei voita oikeaa voita ruoanlaitossa.9. Dijon-sinappi
Dijon-sinappia voi käyttää paitsi tuomaan ruokiin lisämakua, myös erilaisten kastikkeiden pohjana.Sekoita keskenään sinappia, sulatettua voita, sitruunaa ja hieman jauhoja, niin saat yksinkertaisen, mutta herkullisen kastikkeen esimerkiksi kalalle tai kasviksille.
KOMMENTIT (40)