maanantai 4. huhtikuuta 2016


Muun muassa hyvä oliiviöljy, suola, pippuri, tuoreet yrtit ja tuore valkosipuli ovat ruoanlaiton kulmakiviä.

9 raaka-ainetta, jotka pitäisi löytyä jokaisen keittiöstä – saavat ruoan maistumaan paremmalta

RUOKA 
Tiettyjä perusraaka-aineita kannattaa aina löytyä keittiön kaapeista.
Yksinkertaisilla keinoilla ja laadukkailla perusraaka-aineilla saa tavallisistakin arkiruoista paremman makuisia.

eHow-sivusto listaa raaka-aineita ja mausteita, joiden laatuun kannattaa panostaa.

1. Hyvä oliiviöljy

Oletko koskaan maistanut kaupan halvinta oliiviöljyä sellaisenaan? Se maistuu lähinnä pelkästään öljylle, kun taas laadukkaassa oliiviöljyssä voi maistaa eri vivahteita.

Hyvä oliiviöljy parantaa esimerkiksi marinadien makua ja toimii myös sellaisenaan salaatinkastikkeena.

2. Tuore valkosipuli

Kuivatun valkosipulin käyttö voi tuntua helpoimmalta ratkaisulta, mutta tuore valkosipuli tuo ruokiin paljon enemmän makua.


3. Tuoreet yrtit

Tähän pätee sama kuin valkosipuliin: kuivatuissa yrteissä ei vain ole yhtä paljon makua kuin tuoreissa. Esimerkiksi tuore korianteri, basilika tai oregano kruunaavat ruoan.

4. Sitruunat

Esimerkiksi lohen päälle kannattaa puristaa sitruunaa tuoreesta hedelmästä, eikä käyttää sitruunatiivistettä. Samalla voi hyödyntää myös sitruunan kuoren ja raastaa sitä mukaan ruokaan.


5. Suola

Suolan liikakäytöstä varoitellaan, mutta sitä ei pidä unohtaa kokonaan ruoista. Myös sillä on väliä, millaisen suolan valitsee. Esimerkiksi merisuola tai karkea suola on tavallista parempaa.

6. Mustapippuri

Älä osta valmiiksi mustapippuria valmiiksi murskattuna, vaan hanki pippurimylly ja osta siihen kokonaisia mustapippureita. Näin mausteesta saa irti enemmän aromeita.


7. Liemi

Kanalientä, kasvislientä ja lihalientä kannattaa hyödyttää monissa ruoissa. Jos reseptissä käsketään lisätä ruokaan vettä, kokeile sen sijaan lientä. Se tuo ruokaan entistä enemmän makua.

8. Oikea voi

Kevyttuotteiden aikakaudellakaan mikään ei voita oikeaa voita ruoanlaitossa.


9. Dijon-sinappi

Dijon-sinappia voi käyttää paitsi tuomaan ruokiin lisämakua, myös erilaisten kastikkeiden pohjana.

Sekoita keskenään sinappia, sulatettua voita, sitruunaa ja hieman jauhoja, niin saat yksinkertaisen, mutta herkullisen kastikkeen esimerkiksi kalalle tai kasviksille.

KOMMENTIT (40)

  • Toivotonta71
    Mitään näistä tuotteista ei löydy markettien hyllyistä ja jos puhutaan Laadusta niin tarvii lähteä Italiaan tai hyvänruuan alkuperämaahan Ranskaan.
  • Anssi L158
    Nämä kaikki löytyy meidän keittiöstä. Lisäksi löytyy hyvää punaviiniä ruuanlaittoon.
  • Nämä mukaan41
    Missä ovat kurkuma, joka poistaa tulehduksia ja rucola, joka antaa pitkää ikää? Erilaiset vitamiinirikkaat kaalit olisi myös hyvä muistaa ruokavalion osasina.