perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kuumat aallot

Varhaiset kuumat aallot ennustavat sydänongelmia

Perjantai 13.3.2015 klo 17.14

  
Kuumat aallot heikentävät naisen elämänlaatua, mutta ne voivat myös ennustaa myöhempiä ongelmia sydänterveydessä.
Kuumat aallot ovat hankalia joka viidennellä naisella.
Kuumat aallot ovat hankalia joka viidennellä naisella. (MOSTPHOTOS.COM)
Naisilla vaihdevuosiin kuuluvat kuumat aallot voivat olla iso kiusa. Kuumat aallot voivat vaivata vuosikausia. Ne vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun.
Joka viidennellä naisella kuumat aallot ovat hankalia, toiset eivät koe niitä lähes lainkaan.
Vaihdevuosilla tarkoitetaan ajanjaksoa, jolloin munasarjojen toiminta heikkenee ja lopulta sammuu. Menopaussi eli viimeiset kuukautiset tulevat suomalaisella naisella keskimäärin 51 vuoden iässä, mutta alkamisajankohta vaihtelee 45 - 55 vuoden välillä.
Vaihdevuosiin liittyy joillakin naisilla unihäiriöitä, masentuneisuutta ja mielialan vaihtelua.
Tuoreen tutkimuksen mukaan hyvin varhain alkaneet vaihdevuosioireet ovat yhteydessä suurentuneeseen riskiin sairastua myöhemmällä sydänsairauteen.
Punainen lippu
Jos kuumat aallot alkavat selvästi hyvin varhain eli pian 40-vuotissyntymäpäivän jälkeen, se voi olla merkki siitä, että naisella keskimääräistä suurempi riski sairastua sydän- ja verisuonitautiin myöhemmällä iällä.
Google-mainokset
Menolife
Tehokas ja luonnonmukainen apu vaihdevuosien oireisiin
mielihyva.fi
Sähkön hinta 4,89 c/kWh
Saat edullisen sähkösopimuksen lisäksi nyt 50€ edun laskulle!
www.fortum.fi/vakaatarjous
Tähän viittaa kaksikin tuoretta amerikkalaistutkimusta, jotka esiteltiin San Diegossa järjestetyssä kardiologien kongressissa. Tutkimuksissa oli uutta se, että kuumat aallot rekisteröitiin laitteilla eikä tyydytty vain naisten omaan raportointiin aalloista.
Näyttäisi siis siltä, että kuumat aallot eivät olekaan pelkkä selittämätön riesa, vaan ne kertovat jotain erityistä naisen kehosta. Tutkijoiden mukaan varhaiset kuumat aallot ovat kuin punainen lippu, jonka tehtävä on kiinnittää huomiota naisen sydänterveyteen.
Tutkijat huomauttavat, että kuumien aaltojen varhaisen alkamisen ja sydänsairauksien välisestä yhteydestä tarvitaan lisää tietoa.