maanantai 2. maaliskuuta 2015

Laihdutus


Vihdoin löytyi yksinkertaisin tapa laihtua

Maanantai 2.3.2015 klo 11.09
Yksittäinen muutos ruokavaliossa auttaa laihtumaan yhtä hyvin kuin monimutkainen dieetti.
Kuituja lisättiin testiryhmien ruokavalioihin muun muassa vihanneksista, hedelmistä ja kokojyväviljatuotteista.
Kuituja lisättiin testiryhmien ruokavalioihin muun muassa vihanneksista, hedelmistä ja kokojyväviljatuotteista. (COLOURBOX)
Massachusettsin lääketieteellisen yliopiston tutkimus osoittaa, että pelkkä kuidun lisääminen ruokavalioon laihdutti yhtä tehokkaasti kuin useampaan eri tekijään perustuva dieetti.
Vuoden kestäneeseen tutkimukseen osallistuneet 240 kakkostyypin diabetesriskillä elävää aikuista jaettiin kahteen ryhmään. Toinen puolikas noudatti ruokavaliota johon kuului 13 eri tekijää, muun muassa 30 grammaa normaalia enemmän kuitupitoisia ruokia, suolan ja sokerin säännöstelyä, alkoholin käytön rajoittamista ja rasvan, hiilihydraattien, proteiinin ja kolesterolin määrän säännöstelyä. Toisen ryhmän ruokavalioon lisättiin ainoastaan 30 grammaa kuituja.
Lopputulos oli, että monimutkaisempaa dieettiä noudattaneet laihtuivat keskimäärin 2,7 kg ja kuitudieettiä noudattaneet 2,1 kg. Kaikkien verenpaine laski ja kehon insuliiniresistenssi parani, mikä laski diabetesriskiä ja paransi terveyttä kokonaisvaltaisesti.

QualityCare, uusi ilmainen palvelu. Apua psoriasiksen hallintaan.
qualitycare.fi
- Monimutkaisempaa dieettiä noudattaneet laihtuivat hiukan enemmän, mutta tilastollisesti ero on mitätön. Yksinkertaisempi dieetti on eduksi niille, joille on vaikeaa noudattaa monimutkaista ruokavaliota, kertoo tutkimusryhmän johtaja, tohtori Yunsheng Ma.
Tutkimusryhmän teorian mukaan sallivaa dieettiä on helpompi noudattaa kuin rajoittavaa, ja se on myös täyttävä ja maistuva, jolloin siinä on helpompi pysyä. Silti se on kliinisesti yhtä tehokas ja terveyttä edistävä.
Tutkimus julkaistiin helmikuussa Annals of Internal Medicine -julkaisussa. Asiasta kertoi ensin MeNaiset-lehti.
Lähde: UMassMed Now