keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Onneliset kissaihmiset


Julkaistu: 18.3.2015 13:17
Lemmikit antavat paljon! Lemmikkien silittely vähentää stressiä, parantaa sydäntä ja tekee onnellisemmaksi.
Huffington Post listasi syyt, miksi kissaihmiset ovat muita onnellisempia.



1. Sydän pysyy terveenä

Minnesotan yliopiston tutkimuksen mukaan kissaihmisillä on muita pienempi riski kuolla sydänkohtauksiin. Kymmenvuotisen tutkimuksen aikana huomattiin, että kissaihmisillä oli 30 prosenttia muita pienempi riski saada sydänkohtaus. Jatkotutkimus selvitti, että kisuja omistavilla on myös muita alempi riski aivoinfarktiin.



2. Kehräys rentouttaa

Tutkimusten mukaan kissan kehreäys laskee omistajan stressitasoja ja verenpainetta.



3. Kisujen temput naurattavat

Kissavideot eivät ole syyttä suosittuja! Tutkimusten mukaan 20 minuutin nauraminen laskee merkittävästi kehon stressihormoni kortisolin tasoja ja lisää lyhytkestoista muistia vanhuksilla. Nauru myös vahvistaa sydäntä ja kehon puolustuskykyä.


4. Kehräävä kaveri auttaa masennukseen

Karvakaverin läsnäolo piristää ja auttaa taistelussa masennusta vastaan, koska se harhauttaa pois synkistä mietteistä. Lemmikkien omistajilla on päivässään rutiinit, he joutuvat ottamaan vastuuta ja ovat tekemisissä muiden ihmisten kanssa, mikä auttaa myös asiassa. Kissat ovat usein rauhallisia ja tyyniä, joka on ominaisuus, joka voi tarttua omistajaankin.


5. Eläimeltä saa pyyteetöntä rakkautta

Eläinystävä helpottaa yksinäisyyttä. Kissa jaksaa kuunnella murheet päivän päätteeksi ja ilahtuu aina nähdessään omistajansa. Miamin yliopiston mukaan lemmikit voivat täyttää omistajansa sosiaaliset tarpeet yhtä hyvin kuin muut ihmiset.


6. Kissoilta oppii asennetta

Nuku päiväunet, harkitse rauhassa ja ole hetkessä läsnä. Pötkähdä kissasi viereen päiväunille, kun sille tuntuu. Kissat myös ottavat tilanteet huomattavasti koirakavereita rauhallisemmin eivätkä hötkyile turhia. Läsnäolossa mikään ei voita kissaa, joka voi tyynesti tutkiskella maailmaa ikkunalaudalta tuntikausia.

Miten kissasi tekee sinut onnelliseksi tai ilahduttaa? Kerro ja keskustele!