perjantai 30. syyskuuta 2016

5+1 käymisen arvoista uutta ravintolaa Helsingissä

 



  

Helsinkiin on viime aikoina avautunut monta uutta ravintolaa, joissa kannattaa ehdottomasti käydä. Tässä kuusi vinkkiä.
1. Shelter

Teemu Laurellin ja Antti Asujamaan luotsaama Shelter on Kanavarannan uusin tulokas. Se on fine diningia rennolla otteella. Keittiö vetää liialliset mutkat onnistuneesti suoraksi. Menussa on merellistä kaikua, vaikka kalaravintolasta ei missään nimessä voida puhua.

Shelter on auki vain iltaisin, joten lounasaikaan on sen ovia turha kolkutella.
Paikka henkii ravintoloitsijoidensa asennetta: hyvää ruokaa hyvällä sykkeellä. Plussana on yläkerran Rusty bar.
2. Bystro
Slaavilainen ravintola, jossa vodka tarjoillaan grammoina peltimukeista, ja paikkana on Eteläranta. Siinäpä varsin veikeä yhdistelmä. Henri Alén,Tommi Tuominen ja Samuil Angelov ovat miehet Bystron takana.
Entisen Sundmans Krogin paikalle perustettu rento Bystro tarjoilee etenkin blinejä, mutta myös muita slaavilaisia makuja. Ravintolassa on monipuolinen kaukasialainen menu ja laaja vodkavalikoima.
3. Roster


Kesällä avautui Kauppatorin kulmaan ravintola Roster. Ruokailun lisäksi Roster on loistava paikka käydä lasillisella tai parilla. Baarin cocktailit ovat kertakaikkisen valloittavia ja niiden nimissä on sopiva ripaus huumoria. Alkoholittomat cocktailit eivät täällä häviä holillisille juomille.
Vinkki! Istuit sitten baarissa tai ravintolasalin puolella, saatat myös nähdä ravintoloitsijat Kari Aihisen jaPaul Hickmanin pyörimässä asiakkaiden keskellä.
4. Vinkkeli
Korkeavuorenkadun ja Pienen Roobertinkadun kulmaan avatun Ravintola Vinkkelin takana ovat Antti Uusitalo, Olli Marttila, Matti Vesikkala jaJuhani Salo.
Ravintolan ruoka ei ole liian kikkailtua, mutta todella hyvin tehtyä. Tunnistat, mistä annokset on tehty. Vinkkeli tarjoaa perinteisiä herkkuja kauden raaka-aineista. Se ei kuitenkaan keskity minkään tietyn maan keittiöön.
MAINONTA
Ravintolasali on kaunis valkoisine pöytäliinoineen. Palvelu on todella ystävällistä ja viinit rakkaudella valittuja.
5. Baskeri & Basso

Viime syksynä Tehtaankadulle avautunut Baskeri & Basso on tänä syksynä saamassa alakertaansa viinibaarin, joten tässä mielessä voidaan puhua uudesta ravintolasta. Nicolas Thieulonin ja Kalle Kiukaisen Basbas on imenyt vaikutteita Pariisin kodikkaista bistroista, San Franciscon rennoista kuppiloista ja Italian maaseudun pienistä osterioista.
Basbasin tunnelma ja ruoka jättävät pysyvän jälkensä jokaiseen. Ravintolasta kuulee vain ylistäviä kommentteja.
6. Cafe Huvila
Hakasalmen huvilan pihalla, Finlandia-talon kupeessa on pieni helmi: Cafe Huvila. Kahvilasta saa lounasta, joka yllättää niin maullaan kuin ulkonäöllään. Lounaslistalta löytyy aina keitto ja salaatti, mutta myös vaihtuvia yllätyksiä kuten blinejä.
EEVA PALJAKKA, MARI MOILANEN eeva.paljakka@iltalehti.fi