tiistai 13. syyskuuta 2016

Yövy ilmassa leijuen - Nuuksiossa se onnistuu



  

Nuuksion kansallispuiston Kolmoislammella on voinut tänä kesänä yöpyä leijuvassa lomakylässä.

Tentsile viritetään kolmen tukevan puun varaan. (TENTSILE FINLAND)
Kesäkuussa avatun Eco Camp -elämyskeskuksen asukkaiden yöpymispaikkana ovat toimineet puiden varaan ripustetut Tentsile-majoitteet. Ilmassa leijuvat yösijat ovat ihastuttaneet niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin vieraita, kertoo Markku Janhonen Eco Campia pyörittäneestä ohjelmapalveluyritys Honkalinnusta.
Erikoisella leirillä haluttiin palvella niitä retkeilijöitä, jotka eivät omista omia varusteita, mutta jotka haluavat silti viettää yön luonnossa. Ensimmäisenä toimintakesänä heitä on riittänyt oikeastaan joka viikonlopulle, jolloin leiri on ollut auki. Se on toiminnassa vielä kahtena viikonloppuna nyt syyskuussa. Syksyllekin on vielä riittänyt kävijöitä, tosin kesää vähemmän.
Leirin palvelut on tällä kaudella järjestetty yhteistyössä Hotelli Nuuksion kanssa: asukkaat on kuljetettu hotellilta yöksi Kolmoislammille ja he ovat saaneet aamupalan hotellilla. Ensi kesänä niin yhteistyökumppani kuin sijoituspaikkakin vaihtuvat. Eco Camp nousee uutena kumppanina toimivan luontokeskus Haltian tuntumaan.
- Kolmoislampien maasto on upeaa, mutta Haltialla on sijaintina omat etunsa, kertoo Janhonen.


Yöpyjien on jatkossa esimerkiksi helpompi tutustua luontokeskuksen näyttelyihin. Lisäksi leiri saa pysyvyyttä, sillä uudesta paikasta on solmittu viiden vuoden vuokrasopimus.
Tässä majapaikassa eivät kävyt, kivet tai puunjuuret paina selän alla.
Tässä majapaikassa eivät kävyt, kivet tai puunjuuret paina selän alla. (TENTSILE FINLAND)
Vieraita on ollut kotimaan lisäksi eri puolilta Eurooppaa, ja englantia puhuvista maista: Brittein saarilta, Yhdysvalloista ja Australiasta. Heitä on ilmaantunut varsinkin sen jälkeen, kun Eco Campista kirjoitettiin muutamassa brittilehdessä. Erikoista luontoelämystä on käynyt myös ihmettelemässä brasilialainen tv-ryhmä, joka teki ohjelmaa lapsiperheille sopivista kohteista. Ohjelma näytettäneen Brasiliassa syksyn aikana.
- Suomen luonto on tehnyt kyllä suuren vaikutuksen ulkomaisiin vieraisiin, kertoo Janhonen asiakkailtaan saamasta palautteesta.
Ennen Eco Campin avaamista sen konseptia ja puumajoitteita testattiin Suomessa kahden vuoden ajan. Testeissä havaittiin, että mahdollisia sijoituspaikkoja on paljon. Ensi kesänä konseptia onkin tarkoitus laajentaa ja ottaa Nuuksion lisäksi mukaan muitakin kohteita. Yhtenä esimerkkinä Janhonen mainitsee Kouvolassa sijaitsevan maailmanperintökohde Verlan.
Ensi kesänä leijuva telttakylä nousee luontokeskus Haltian lähelle.
Ensi kesänä leijuva telttakylä nousee luontokeskus Haltian lähelle. (TENTSILE FINLAND)
MARIANNE ZITTING