tiistai 13. syyskuuta 2016

Säästitkö lomasi elokuulle? Tähän hintaan pääset etelään juuri nyt!

Tiistai 9.8.2016 klo 09.15

  
Kesä ei pääty elokuulle, sillä Euroopan lomakohteissa lämpö jatkuu pitkälle loppukesään. Katso, missä kohteissa lomailet elokuussa halvimmalla!
Elokuussa useimmat suomalaiset ovat jo viettäneet kesälomansa, mikä laskee matkojen hintoja keskikesää edullisemmiksi. Viikon matkalle voi siis päästä elokuussa halvalla, sillä edullisia äkkilähtöjä on tarjolla mukavasti.
Viimeisellä kesäkuukaudella äkkilähtötarjonnassa on mukavasti sekä kaupunki- että rantalomia. Loppukesän lämmöstä voi siis nauttia joko rennosti rantatuolista käsin tai vaihtoehtoisesti seikkaillen suurkaupungissa, omista mieltymyksistä riippuen.
Listasimme elokuun parhaat äkkilähdöt. Poimitut matkat ovat pääsääntöisesti viikon mittaisia ja sisältävät sekä lennot että majoituksen. Vaikka kohteita ja edullisia matkoja on vielä jäljellä, kannattaa itselle parhaiten sopiva loma varata heti sen löydyttyä, sillä paikkoja on tarjolla rajoitetusti.
Perinteinen rantaloma loppukesälle
Alanya on ollut suomalaisten suosiossa.
Alanya on ollut suomalaisten suosiossa. (MOSTPHOTOS)
Monille matkailijoille kesäloma ei ole onnistunut ilman kolmea tärkeintä elementtiä: rantaa, aurinkoa ja lämpöä. Niitä tarjoavat perinteiset matkailijoiden suosimat kohteet Turkki, Kreikka, Bulgaria ja Kroatia.
Eteläisen Euroopan rantakohteet hemmottelevatkin kuumalla auringolla vielä pitkälle elokuun loppupuolelle, ja Välimeren tuoma viileys tuntuu tervetulleelta vielä silloin, kun kotimaassa etsitään jo villapaitoja syksyn viileydeltä suojautumiseen.
Koko elokuun selvästi halvin kohde on Turkki, jonka poliittinen tilanne on saanut matkailijat varovaisiksi. Tästä syystä maahan suuntautuvien matkojen hinnat ovat laskeneet.
Perinteinen suosikki Kreikka on myös edullinen vaihtoehto elokuisen loman kohteeksi, eivätkä suomalaisten rakastamat rantakaupungit taatusti tuota pettymystä. Muita hyviä ja edullisia rantalomakohteita ovat esimerkiksi Bulgarian ja Kroatian kauniit rantakohteet.
Elokuun halvimmat rantalomat
Alanya, Turkki la 13.8.-pe 19.8. alk. 169 €
Hania, Kreikka la 13.8.-20.8. alk. 295 €
Kreeta, Kreikka su 14.8.-la 20.8. alk. 299 €
Sunny Beach, Bulgaria la 27.8.-pe 2.9. alk. 351 €
Makarskan riviera, Kroatia la 13.8.-pe 19.8. alk. 380 €
Vertaile täällä kaikkien rantakohteiden hinnat juuri nyt!
Kaupunkikohteissa ei tekeminen lopu
Budapestin arkkitehtuuri salpaa matkailijan hengen.
Budapestin arkkitehtuuri salpaa matkailijan hengen. (MOSTPHOTOS)
Kaupunkilomia rakastavien matkailijoiden kohdevalikoima on elokuussa loputon myös äkkilähtöjen osalta, sillä tarjolla on runsaasti edullisia matkoja eurooppalaisiin kaupunkikohteisiin.
Elokuussa kannattaa matkustaa perinteisten Keski-Euroopan suurkaupunkien lisäksi myös itäiseen Eurooppaan, jonka kaupungit ovat vähintään yhtä kiinnostavia, ja joiden hintataso ei hirvitä kesäkaudellakaan.
Latvian pääkaupunki Riika on tunnettu erityisesti tunnelmallisesta vanhasta kaupungista sekä edullisesti hintatasosta. Riika on suosittu viikonloppukohde, mutta kaupungissa viihtyy mainiosti myös vaikkapa viikon mittaisen kesäloman erityisesti, jos varaa päivän tai kaksi lähikohteisiin tutustumiseen.
Toinen valinta kaupunkilomalle on Unkarin pääkaupunki Budapest, jonka monipuolinen ruokakulttuuri ja kaunis arkkitehtuuri saavat matkailijat palaamaan kaupunkiin kerta toisensa jälkeen.
Muita hyviä elokuun kaupunkikohteita ovat muun muassa Ateena, Rooma, Praha ja Barcelona. Matkailijat viihtyvät kuuluisien nähtävyyksien sekä mainioiden shoppailumahdollisuuksien myötä kaupunkikohteissa mainiosti viikonkin mittaisen loman, sillä suurkaupungeissa on runsaasti nähtävää!
Elokuun halvimmat kaupunkilomat
Riika, Latvia ma 22.8. - su 28.8. alk. 270 €
Budapest, Unkari su 28.8. - la 3.9. alk. 288 €
Ateena, Kreikka la 27.8. - pe 2.9. alk. 355 €
Rooma, Italia ke 17.8. - ti 23.9. alk. 369 €
Praha, Tsekki ke 24.8. - ti 30.8. alk. 373 €
Barcelona, Espanja ke 31.8. - ti 6.9. alk. 380 €
Vertaile täällä kaikkien kaupunkikohteiden hinnat juuri nyt!
Kaikki tekstissä mainitut hintaesimerkit on haettu Rantapallon äkkilähtöhausta maanantaina 8. elokuuta 2016.
INKA KHANJI/RANTAPALLO.FI