tiistai 13. syyskuuta 2016

Upeat Euroopan kohteet, joissa on halpaa


  

Suunnitteletko syysreissua? Nämä 11 paikkaa ovat suomalaiseen hintatasoon verrattuna halpoja matkakohteita.
  • Huffington Post listasi 11 Euroopan matkakohdetta, jotka ovat edullisia.
  • Listalla mainittujen paikkojen edullisuus perustuu siihen, kuinka paljon muun muassa majoittuminen, liikkuminen ja ruokailu niissä maksaa.
1. Dubrovnik, Kroatia
Kroatian eteläkärjessä sijaitseva kaupunki on yksi Adrianmeren rannikon suosituimmista matkailukohteista.
Kroatian hintataso on Suomeen verrattuna edullinen ja varsinkin kaupungin moderni puoli hemmottelee niitä matkaajia, jotka haluavat shoppailla. Kesän suosituimpina aikoina hotellien hinnat saattavat jopa kolminkertaistua, joten edullisimmillaan kaupunki on matkailusesongin ulkopuolella.
2. Jurmala, Latvia
Kaupunki sijaitsee vajaan tunnin matkan päästä Riiasta.
Moni matkaaja suuntaa tähän Itämeren rannalla sijaitsevaan kylpyläkaupunkiin rentoutuakseen. Varsinkin suomalaiseen hintatasoon verrattuna kylpylät ovat kohtuuhintaisia.
3. Berliini, Saksa
Berliini sopii monenlaiselle budjetille. Äveriäämpi matkaaja voi nauttia luksushotelleista ja -ravintoloista, nuukailija taas lukuisista hostelleista ja katuruokakojuista.
Suosittu kaupunkikohde onkin eurooppalaiseksi yllättävän edullinen.
4. Algarve, Portugali
Portugalin eteläosassa sijaitseva Algarven rannikko on suosittu turistikohde, minkä vuoksi erilaisia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla sadoittain. Hotellien määrä on pakottanut osan myös kilpailemaan hinnallaan.
Myös esimerkiksi auton vuokraus on melko halpaa: Rantapallon kohdeoppaan mukaan ajopelin saa vuokrattua viikoksi jo parilla sadalla eurolla.
5. Zagreb, Kroatia
Maan pääkaupunki on täynnä ostosmahdollisuuksia.
Hintataso on edullinen, mutta todellisen nuukailijan kannattaa matkustaa maahan kesäsesongin ulkopuolella.
6. Sunny Beach, Bulgaria
Tämä Burgasin kaupungin lähellä sijaitseva täysiverinen rantalomakohde elää turismista. Tämä ei ole kuitenkaan nostanut alueen hintoja ylöspäin.
Esimerkiksi ilta ravintolassa voi maksaa parhaimmillaan vain muutaman euron, Rantapallon kohdeopas vinkkaa.
7. Krakova, Puola
Etelä-Puolassa sijaitseva kaupunki on halpa, myös majoituksen suhteen. Tämä tekee kohteesta monen suomalaisenkin silmissä kiinnostavan.
Mainio shoppailu- ja ravintolatarjonta kuitenkin mahdollistavat myös rahan tuhlailunkin, jos reissaaja näin haluaa tehdä.
8. Debrecen, Unkari
Maan toisiksi suurin kaupunki sijaitsee maan itäosassa lähellä Romanian rajaa.
Länsi-Eurooppaan suhteutettuna varsinkin majoituksen hintataso on Unkarissa jokseenkin edullinen.
9. Rodos, Kreikka
Majoittuminen suositulla lomasaarella on edullista: halvimmillaan kahden hengen huoneen voi löytää noin 30 eurolla.
Saaren suosio näkyy kuitenkin yleisessä hintatasossa. Esimerkiksi syömiseen saa herkästi kulumaan samanlaisia summia kuin koto-Suomessakin.
10. Ostrava, Tšekki
Tšekin kolmanneksi suurin kaupunki sijaitsee Puolan rajan tuntumassa.
Se myös tarjoaa suomalaiseen hintatasoon verrattuna edullisia ravintoloita ja majoitusmahdollisuuksia. Esimerkiksi yöpyminen kahden hengen huoneessa kolmen tähden hotellissa maksaa noin 40 euroa.
11. Sofia, Bulgaria
Maan pääkaupunki jää usein suositumpien rantalomakohteiden varjoon, mutta syyttä. Sen ravintola- ja baaritarjonta on runsas, mutta bulgarialaiseen tapaan edullinen.
Juttua päivitetty 8.9. kello 9.05: Alkuperäinen otsikko edullisista kaupungeista korjattu kohteiksi, koska jutussa käsitellään muitakin kohtaita kuin kaupunkeja.