tiistai 13. syyskuuta 2016

Näistä matkakohteista löytyy aurinkoa vielä syyskuussakin - 5 vinkkiä

Perjantai 2.9.2016 klo 11.44

  

Elokuun ruuhkat ovat ohi, mutta aurinko porottaa vielä lämpimästi - katso mihin kohteisiin kannattaa matkustaa syyskuussa!
Kreikan sää voi syyskuussa olla jopa kesäkautta miellyttävämpi.
Kreikan sää voi syyskuussa olla jopa kesäkautta miellyttävämpi. (MOSTPHOTOS)
1. Kreikka on aurinkoinen syksylläkin
Kreikka on kesäkohteiden kestosuosikki, joka voi syksyllä olla jopa kuumia kesäkuukausia miellyttävämpi. Päivät ovat edelleen lämpimiä ja aurinkoisia, eikä merivesi ole ehtinyt viiletä helteisen kesän jälkeen.
Lomakausi Kreikan saarilla kestää tyypillisesti lokakuun puoliväliin tai loppuun saakka. Syyskuussa hotellit, ravintolat ja nähtävyydet ovat siis edelleen auki ja esimerkiksi julkinen liikenne ja lautat liikennöivät normaalisti. Hinnat voivat olla edullisempia kuin kiireisimmän sesongin aikaan.
Erityisesti Ateenaan suuntaaville matkailijoille syyskuu on erinomaista matkustusaikaa. Kesällä tukahduttavan kuumaksi paahtuva kaupunki on tällöin jo huomattavasti miellyttävämpi.
Katso kaikki syyskuun lähdöt Kreikkaan alk. 290 €/viikko täältä.
2. Turkkiin pääsee halvalla
Turkissa rantalomailijan ei tarvitse huolestua säiden viilenemisestä vielä syyskuussa. Hellettä riittää pitkälle syksyyn, eikä säätiedotuksia ole tarvetta seurata orjallisesti - aurinko paistaa mitä todennäköisimmin huomennakin. Varminta aurinko on eteläisen Turkin rantakohteissa.
Kesän levottomuudet ovat jättäneet jälkensä Turkin turismiin, mutta kaikki suomalaiset matkanjärjestäjät ovat jatkaneet matkoja normaalisti läpi lomakauden.
Turkin-matkat ovat juuri nyt poikkeuksellisen halpoja: viikon rantaloman voi syyskuussa saada jopa alle 150 eurolla. Turkkiin on helppo matkustaa myös Helsingin ulkopuolelta, sillä pakettimatkoja on tarjolla maakunnista ympäri Suomea.
Katso kaikki syyskuun lähdöt Turkkiin alk. 129 €/viikko täältä.
3. Espanjan saaret ja kaupungit kutsuvat
Syyskuu on erinomainen aika matkustaa Espanjaan, jossa lämpöä riittää vielä niin mantereella kuin saarillakin. Espanjalaiset itse lomailevat elokuussa, joten kuun vaihduttua ruuhkat hellittävät suosituissa matkakohteissa.
Kokeile esimerkiksi Baleaarien lomakohteita Mallorcalla, Ibizalla ja Menorcalla. Syyskuussa tunnelma rauhoittuu mukavan leppoisaksi, hinnat putoavat ja rannat hiljenevät. Aurinkoisia päiviä riittää kuitenkin pitkälle lokakuuhun.
Myös suositut kaupungit näyttävät parhaat puolensa syksyllä. Pääkaupunki Madridin sekä Andalusian kaupunkien tukahduttava helle helpottaa, ja Barcelonan ruuhkat kevenevät ainakin hieman.
Katso kaikki syyskuun lähdöt Espanjaan alk. 319 €/viikko täältä.
Italiassa on mukavan lämmintä vielä syyskuussakin.
Italiassa on mukavan lämmintä vielä syyskuussakin. (MOSTPHOTOS)
4. Kroatiassa on tilaa syyskuussa
Kesän suosituimpiin matkakohteisiin kuuluva Kroatia on kohde, jota ei kannata unohtaa syksylläkään. Pakettimatkoja järjestetään aina lokakuulle saakka, ja syyskuussa sää on usein miellyttävimmillään.
Erityisesti Dubrovnikissa kiireisimmän lomakauden ulkopuolella lomaileminen palkitsee matkailijan. Syyskuuhun lomansa säästänyt matkailija voi yllättyä iloisesti ruuhkattomista nähtävyyksistä, edullisista matkatarjouksista ja väljemmistä rannoista.
Vaihtoehtoisesti unohda Dubrovnik ja kokeile sen sijaan Splitiä, Makarskan Rivieraa tai Kroatian sympaattisia saaria kuten Hvaria, Bracia tai Korculaa.
Katso kaikki syyskuun lähdöt Kroatiaan alk. 329 €/viikko täältä.
5. Italia on ihana syksylläkin
Haaveiletko Italian ravintoloista, rannoista ja nähtävyyksistä? Vielä ei ole liian myöhäistä, sillä syyskuussa Italiassa on mukavan lämmintä.
Italialaisten paluu lomalta takaisin arkeen näkyy syyskuussa lukuisina tapahtumina ja festivaaleina ympäri maata. Nauti siis paikallisesta elämänmenosta ranta- tai kaupunkiloman ohessa.
Syyskuussa edullisimmin pääsee esimerkiksi rantalomalle Sisilian saarelle, kaupunkilomalle Roomaan tai automatkalle Toscanan komeisiin maisemiin.
Katso kaikki syyskuun lähdöt Italiaan alk. 275 €/viikko täältä.
Matkat on haettu Rantapallo.fistä perjantaina 2. syyskuuta kello 10. Löydä kaikkien kohteiden halvimmat äkkilähdöt Rantapallon äkkilähtöhaunavulla!
MARIA HIETALA/RANTAPALLO.FI