sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Näin löydät halvan hotellin - 7 vinkkiä matkailijalle

Lauantai 30.7.2016 klo 12.47

  

Etsitkö lomallesi hotellia - ja mieluiten mahdollisimman halvalla? Nämä seitsemän asiaa kannattaa huomioida majoitusta varatessa.

(MOSTPHOTOS)
1. Käytä hotellihakua ja vertaile eri päiviä
Edullisimmin hotelli löytyy lähes aina verkkohaun kautta. Hotellihakua käyttäessäsi voit rajata tulokset erilaisten ehtojen avulla. Voit määrittää hakutulokset esimerkiksi hinnan, tähtiluokituksen, sijainnin tai asiakasarvioiden perusteella.
Jos matkapäiväsi ovat joustavat, kannattaa hintoja katsella monille eri päiville. Saman hotellin päiväkohtaisissa hinnoissa saattaa olla merkittäviä eroja ajankohdan, erikoistarjousten tai kysynnän takia.
2. Jousta matkan ajankohdassa
Hyvästä säästä riippuvaisissa sesonkiluontoisissa kohteissa halvimmat hotellihinnat löytyvät vilkkaimman lomakauden ulkopuolelta. Usein kesäsesongin ensimmäiset kevätviikot tai viimeiset syysviikot ovat edullista aikaa matkustaa, ja säätkin voivat osua kohdalleen.
Joulun, uuden vuoden ja pääsiäisen kaltaiset loma-ajat ovat niin ikään suosittua matkailuaikaa, jolloin hotelleilla on varaa hilata hinnat yläkanttiin. Matkusta muulloin, jos voit.
Hintoja nostavat myös kohteessa järjestettävät suurtapahtumat kuten konsertit, messut ja urheilukisat. Mitä vähemmän majoitusta on jäljellä, sitä enemmän siitä voidaan pyytää.
3. Huomioi lisämaksut
Kuuluuko hotellihuoneen hintaan aamiainen ja langaton verkkoyhteys vai pitääkö niistä maksaa erikseen? Hotelliöiden todellinen hinta lisämaksuineen kannattaa laskea varausta tehdessä.
Jos saavut hotelliin autolla, kannattaa tarkistaa kuuluuko parkkipaikka huoneen hintaan. Auton parkkeerauksesta saatetaan erityisesti suurkaupungeissa periä mitä tahansa kympistä jopa yli 50 euroon vuorokaudelta.
Pohjois-Amerikassa hotelleissa saattaa olla käytössä resort fee eli niin kutsuttu lomakeskusmaksu. Tämä käsittää hotellista riippuen esimerkiksi uima-altaan ja kuntosalin käytön sekä langattoman verkon. Resort fee vaihtelee hotelleittain ja sen suuruus kannattaa aina tarkistaa etukäteen - kalliimmissa hotelleissa se voi olla tuntuva päivittäinen lisä hotellihuoneen hintaan. Las Vegas on esimerkki kohteesta, jossa resort fee veloitetaan lähes jokaisessa hotellissa.
4. Seuraa somekanavia
Onko mielessäsi jokin tietty hotelli tai hotelliketju? Nykyisin hotellit saattavat julkaista tarjoushintoja tai alennuskoodeja sosiaalisen median kanavissa. Liity suosikkihotellisi seuraajaksi esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä ja voit päästä käsiksi hintoihin, joista eivät kaikki tiedä.
Sama koskee myös uutiskirjeitä - hotellin uutiskirjeen tilaamalla saatat saada sähköpostiisi hyviä tarjouksia.
5. Uskallatko ottaa riskin? Viime hetken hinnat voivat yllättää
Yksi keino metsästää edullisia hotelleja on viime hetken tarjouksiin tarttuminen. Joskus hotellihaun kautta voi löytää huokeita hintoja vielä samalle päivälle. Kannattaa kuitenkin muistaa, että hotellivarauksen kanssa aikailemalla hyväksyt samalla riskin siitä, että hinnat voivat olla myös kalliimmat kuin etukäteen ajattelit.
6. Liity kanta-asiakkaaksi
Usein matkustavan kannattaa harkita hotelliöiden keskittämistä tietyn ketjun majapaikkoihin. Kanta-asiakkuus voi tuoda merkittäviä etuja erityisesti jos matkustat usein samoihin paikkoihin ja suosit saman ketjun hotelleja. Edullisempien hintojen lisäksi kanta-asiakkaille voi olla tarjolla myös muita pieniä etuja.
7. Tulisiko pakettimatka edullisemmaksi?
Lentoja ja hotellia varaavan matkailijan on syytä tarkistaa, tulisiko pakettimatka sittenkin edullisemmaksi. Esimerkiksi Kreikan, Espanjan ja Thaimaan lomakohteisiin voi olla tarjolla halpoja matkapaketteja, joiden hinnalla on vaikea löytää vastaavaa omatoimisesti.
Pakettimatkoihin kannattaa tutustua erityisesti silloin, kun lähtöpäivä on lähellä. Äkkilähtöhaun avulla voit etsiä omiin kriteereihisi sopivia äkkilähtöjä esimerkiksi kohteen, hinnan ja lähtöpäivän perusteella.
MARIA HIETALA / RANTAPALLO.FI