tiistai 13. syyskuuta 2016

Haaste ensi viikonlopulle: Nuku yö ulkona

Maanantai 12.9.2016 klo 11.34

  
Suomen Latu innostaa kansaa yöpymään ensi viikonloppuna ulkona.
Suomalaisia innostetaan nukkumaan ensi lauantaina vaikkapa teltassa.
Suomalaisia innostetaan nukkumaan ensi lauantaina vaikkapa teltassa.(MOSTPHOTOS)
Järjestön Nuku yö ulkona -haasteeseen on Facebookissa vastannut jo 13 000 henkilöä. Heistä lähes 3 000 aikoo osallistua siihen. Tarkoituksena olisi nukkua lauantaina 17.9. teltassa, laavussa, kuusen alla tai vaikkapa vain omalla parvekkeella.
- Tärkeintä on nauttia luonnosta ja jokamiehenoikeuksien suomasta mahdollisuudesta yöpyä ulkona. Yönsä voi viettää kansallispuistossa, retkeilyalueilla tai vaikka takapihalla, Suomen Ladun retkeilyvastaavaJuhani Lehto kannustaa.
Kampanjan päätapahtuma järjestetään Reisjärvellä, jonne nousee viikonlopuksi sadalle yöpyjälle tarkoitettu ilmainen metsähotelli ravintoloineen. Hotellipaikat on jo varattu lähes täyteen, mutta esimerkiksi omassa teltassa voi toki nukkua. Myös Porkkalassa järjestetään suuri Nuku yö ulkona -tapahtuma, ja pienempiä tapahtumia pidetään ympäri Suomen. Järjestäjinä toimivat järjestön jäsenyhdistykset.
Ulkona nukkuminen onnistuu pitkälti Suomen laajojen jokamiehenoikeuksien ansiosta. Ne mahdollistavat melkoisen vapaan liikkumisen luonnossa, ja tilapäisen oleskelun.
- Jokamiehenoikeudet eivät ole itsestäänselvyys, joten niitä kannattaa vaalia. Ja erityisesti käyttää, sanoo Lehto.
MARIANNE ZITTING