sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Här är tipsen som gör att du får mer tid över till att lata dig och göra roligare saker.
Här är tipsen som gör att du får mer tid över till att lata dig och göra roligare saker.
Foto: iStock
Lämna alltid skorna vid dörren. Är de riktigt skitiga lämna dem utanför och borsta rent innan du tar in dem.
Lämna alltid skorna vid dörren. Är de riktigt skitiga lämna dem utanför och borsta rent innan du tar in dem.
Foto: iStock
<span>Sätt flera sopposar in sophinken. Varje gång du slänger en påse finns en ny redo.<br></span>
Sätt flera sopposar in sophinken. Varje gång du slänger en påse finns en ny redo.
Foto: Antonio Gravante
Visa i helskärm

Så håller du hemmet rent lättare

Vem vill inte alltid ha ett välstädat och snyggt hem?
Det finns enkla trix och tips som löser det ”problemet”.
Här får du 8 knep som gör att det alltid ser städat ut!
ANNONS
En av anledningarna till att många ogillar att städa är att när man väl tar sig tid har det hopat sig och blir lätt överväldigande. Därför bjuder vi här på 8 knep som gör att ditt hem alltid ser städat ut, och de ”riktiga” städsessionerna blir färre och kortare.

1. Kolla kylen innan sopkastning

Om någonting luktar konstigt eller har passerat datum, kasta det nu när du ändå har en soppåse i handen. Så fort du gör det till en del av din sop-rutin kommer du att bli förvånad över hur mycket renare och fräschare din kyl blir.


Ta för vana att kolla kylen när du kastar soporna.
Foto: George Dolgikh/iStock

2. Sätt i flera soppåsar på en gång

Sätt i en soppåse och vik över kanterna på sophinken. Gör likadant med nio till. Det gör att varje gång du slänger en full påse finns en ny redo, samt att sophinken aldrig blir smutsig.

3. Torka av köksbänk/tvättställ varje dag

Det enklaste sättet att hålla dessa ”bakteriefyllda” ställen fria från smuts är att ha våtservetter i närheten. Så fort du får något kladd eller en fläck, torka direkt med våtservetter, och putsa av köksbänken och tvättstället varje kväll.

4. Folie på ugnsbotten

Rinnande ost (eller annat kladd) är varken fräscht eller lätt att få bort när det runnit ned i ugnen. Det slipper du enkelt genom att alltid ha folie i botten av ugnen. Sedan är det bara att kasta folien när den blivit tillräckligt grisig.

5. Blötlägg kastrullerna direkt

De flesta av oss vill gärna börja äta direkt när maten är klar. Men du besparar dig massor av besvär om du direkt häller hett vatten i kastruller och grytor (gärna med diskmedel, dock inte om det är en stekpanna av gjutjärn). Då kommer disken sedan att gå som en dans.

6. Lämna alltid skorna vid dörren

Det är det minsta och enklaste du kan göra för att minimera smutsen och bakterierna som kommer in i huset. Mindre smuts innebär mindre moppande, och mindre moppande innebär mer tid över till annat.

7. Häng undan kläderna direkt

Alla känner till ”den där stolen”, ni vet den som börjar med en liten blus på sig och sedan växer till ett berg av allting du någonsin ägt i klädväg. Återta makten över din stol genom att lägga kläderna i tvättkorgen direkt efter användning, eller häng upp/vik tillbaka kläderna i garderoben om de inte behöver tvättas.

8. Bädda sängen varje morgon

Om du tänker efter hur mycket utrymme din säng faktiskt tar upp blir det ganska uppenbart hur iögonfallande en obäddad säng är. Och det drar ned helhetsintrycket samt gör att det ser stökigt ut. Försök att ha så lite kuddar och plädar/överkast som möjligt för att det inte ska bli en så stor grej varje morgon.


Bädda sängen varje morgon.
Foto: Vadym Drobot/iStock
Källa: Huffingtonpost.com

LÄS OCKSÅ: