tiistai 12. huhtikuuta 2016

Elämäsi paras siivousvinkki - kahden minuutin sääntö

Tiistai 12.4.2016 klo 12.29
Siivousalan ammattilaiset kertoivat, mitä he puhdistavat kotonaan joka päivä. On aika kopioida heidän kahden minuutin vinkkinsä.

(MOSTPHOTOS)
Kun ihminen siivoaa ammatikseen, hän myös tietää parhaat keinot kodin puhtaana pitämiseen. Good Housekeeping kysyi siivousalan ammattilaisilta, mitä meidän tulisi tehdä joka päivä, jotta kotimme pysyisi raikkaana ja siistinä.
1. Roskat ulos joka aamu
Good Housekeepingin haastattelema siivooja kertoi käyvänsä jääkaappinsa sisällön läpi joka aamu ja heittävänsä pois ruoantähteet, joita kukaan ei enää syö. Tähteet lähtevät saman tien kierrätykseen ja roskapussi ulos. Näin hajuja ei jää jääkaappiin eikä roskikseen.
2. Pyyhi lavuaari aina käytön jälkeen
Yksi siivooja kertoi pyyhkivänsä vessan pesualtaan jokaisen käytön jälkeen. Näin lavuaarin pohjalle ei pääse kertymään meikkijämiä, hammastahnatahroja tai saippuaa. Pienetkin tahrat lavuaarin pohjalla tekevät nimittäin koko kylpyhuoneesta heti sotkuisemman oloisen. Toinen siistijä kertoi pohtivansa, mitä hän ei haluaisi nähdä kotonaan kahden viikon loman jälkeen. Vastaus oli sama: hammastahan tahriman lavuaarin pyyhintä olisi epämiellyttävin mahdollinen siivoustyö.
3. Pyyhi kannujen kädensijat
Useimmat meistä muistavat puhdistaa kahvikannun sisäpuolelta, mutta kuinkas on ulkopuolen laita? Pannujen ja kannujen kädensijat ovat päivittäin ahkerassa käytössä ja ansaitsevat myös tulevan pyyhityiksi päivittäin.
4. Imuroi siellä, missä on liikennettä
Ovimatot ja kodin keskusmatot ovat yleensä kovalla käytöllä. Ne keräävät hiekanmuruja, pölyä ja muuta päivittäistä roskaa. Matot kannattaakin imuroida usein, jotta ne toimittavat tehtävänsä mahdollisimman hyvin. Puhtaat matot pysäyttävät seuraavankin kerran kotiin pyrkivän hiekan jo etuovelle.


5. Muista likaiset pienet kohteet
Kodin pienet elektroniikkalaitteet kuten kaukosäätimet, puhelimet ja kuulokkeet ovat niitä likaisimpia tavaroita. Yksi siistijä kertoi esimerkiksi puhdistavansa kaukosäätimen rutiininomaisesti joka ilta.
6. Muista kahden minuutin sääntö
Pidä tämä muistisääntö mielessäsi: jos siihen menee vähemmän kuin kaksi minuuttia, tee se heti. On nimittäin helpompaa tarttua toimeen heti ja hankkiutua tahrasta, roskasta tai muusta liasta eroon välittömästi kuin odottaa siihen kuuluisaan hamaan tulevaisuuteen. Pienet tekemättömät työt kun tuppaavaat kasaantumaan.
Lähde:Good Housekeeping