maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tämän helpommaksi ei lasagne enää muutu - edes jauhelihaa ei paisteta

Tiistai 19.4.2016 klo 07.30
Maailman helpoin lasagne on tässä. Mitään ei tarvitse tehdä etukäteen. Vain kokoa lasagnen uunivuokaan.
Kokoa lasagne neliön tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan.
Kokoa lasagne neliön tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. (HKSCAN)
Maistuva lasagne valmistuu kastikkeita valmistamatta tai jauhelihaa etukäteen paistamatta, kun aineet kasataan suoraan uunivuokaan ja annetaan uunin kypsentää koko komeus.
Maailman helpoin lasagne
1 pkt naudan jauheliha 10 % (600 g)
1 prk / n. 5 dl valmista tomaattikeittoa (esim. mozzarella-juustolla maustettua)
2,5 dl maustettua ruokakermaa (esim. Pekoni & Sipuli)
12 lasagnelevyä
150 g juustoraastetta
2 rkl rypsiöljyä vuoan voiteluun


1. Voitele uunivuoka (n. 20x30cm) ja laita vuoan pohjalle hieman tomaattikeittoa ja kerros lasagnelevyjä. Murusta käsin puolet jauhelihasta levyjen päälle. Kaada päälle tomaattikeittoa, ruokakermaa ja juustoraastetta.
2. Lisää taas kerros lasagnelevyjä ja jatka kokoamista, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi jätetään vähän reilumpi annos ruokakermaa ja juustoa.
3. Paista lasagne 175-asteisessa uunissa tai 150-asteisessa kiertoilmauunissa 45 minuuttia. Anna lasagnen levähtää huoneenlämmössä 10-15 minuuttia ennen nauttimista.
Resepti: Hookoo.fi
EEVA PALJAKKA eeva.paljakka@ilmedia.fi