perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tämä on paras aika laittaa mökki myyntiin

Perjantai 17.4.2015 klo 17.48
 
  
Mökkikaupassa sijainti ratkaisee.
Kesämökki halutaan läheltä rantaa ja palveluita.
Kesämökki halutaan läheltä rantaa ja palveluita. (MOSTPHOTOS.COM)
SKV Kiinteistönvälityksen välittäjilleen tekemän kyselyn mukaan mökkiostajat ovat jo liikkeellä, mutta myyjät vitkuttelevat. Välittäjät harmittelevat, että myyntipäätökset tehdään usein loppukesästä, kun on jo liian myöhäistä. Ostajat ovat liikkeellä jo paljon aiemmin.
Sijainti on noussut yhdeksi tärkeäksi valintaperusteeksi vapaa-ajan asunnolle. Mökeiltä on jo vuosia vaadittu korkeaa varustelutasoa, mutta nyt siitä ollaan valmiita tinkimään. Sijainti sen sijaan merkitsee yhä enemmän.
Välittäjien mukaan vaatimattomammatkin mökit kelpaavat, mutta sijainnin on oltava hyvä: palveluiden ja rannan pitää löytyä lähellä. Kyselyn perusteella pitkät mökkimatkat koetaan nyt hankalammiksi kuin ennen.
SKV Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Timo Kaisla ei odota mökkikauppamääriin suuria muutoksia.
- Yksi selkeä syy on se, että uusien mökkien rakentaminen on vähentynyt, koska suosituimpien järvien rannat on rakennettu ja kaavoitettu, Kaisla sanoo tiedotteessa.
Välittäjät uskovat, että erityisesti rannattomien kohteiden ja lomakeskusasuntojen hinnat pysyvät ennallaan tai laskevat ensi kevääseen mennessä.
IRENE NAAKKA