maanantai 25. huhtikuuta 2016

Näin teet kännykän kevätsiivouksen ja tehostat toimintaa - 5 vinkkiä

Maanantai 25.4.2016 klo 13.59

  
Elisa on julkaissut vinkkejä älypuhelimen toiminnan tehostamiseen poistamalla turhaa sisältöä, joka hidastaa laitteen toimintaa.

(MOSTPHOTOS)
Digilaitteet voivat hyötyä kevätsiivouksesta yhtä paljon kuin asuntokin, sillä taskussa kulkevien tietokoneiden tallennustilaan voi helposti unohtua paljon tarpeetonta tavaraa, joka hidastaa tai muuten rajoittaa sen toimintaa. Elisa Omaguru on julkaissut sivuillaan vinkkilistan siitä, miten oman älypuhelimen toimintaa voi parantaa pienellä siistinnällä:
1. Sulje ja poista turhat ohjelmat
Mitä enemmän älypuhelimeen tai tablettiin on asennettu sovelluksia, sitä enemmän ne kuormittavat laitteen muistia ja tallennustilaa. Helppo tapa parantaa laitteen toimintaa onkin käydä läpi sen sovellukset ja poistaa ne, joita et enää käytä. Poistomenetelmä vaihtelee laitteittain, mutta yleensä tämä onnistuu painamalla sovelluksen kuvaketta pohjassa ja raahaamalla se poistokohtaan.
2. Siirrä kuva ja videot
Paljon tilaa vievät valokuvat ja erityisesti videot kannattaa säännöllisesti viedä joko pilvipalveluun tai tietokoneelle, jotta ne eivät ahnehdi laitteen omaa tallennustilaa. Pilvipalveluiden asetukset kannattaa valita niin, että ne synkronoivat vain sisältöä kännykästä pilveen, eivät toisinpäin.
3. Poista tarpeettomat tiedostot

ARTIKKELI JATKUU ILMOITUKSEN JÄLKEEN

Älypuhelimen muistia voivat helposti kuormittaa esimerkiksi ladatut PDF-asiakirjat ja muut tilapäiseen tarpeeseen tallennetut tiedostot, jotka ovat jääneet lojumaan kansioihinsa. Androidissa tämä on Download-kansio, joka löytyy kansioista kohdasta Omat kansiot > Kaikki kansiot. IPhonessa ladatut tiedostot poistetaan siinä sovelluksessa, jossa ne on ladattu. Microsoftin puhelimissa tämä onnistuu Folders-kansionhallintasovelluksella, joka löytyyMicrosoftin kaupasta.
4. Karsi turhat luvat sovelluksilta
Uusissa Android-versioissa voit käydä läpi sovelluksille antamiasi lupia sovelluskohtaisesti ja poistaa niitä vaivatta, mikä suojaa yksityisyyttäsi. Versiota 6.0 vanhempien Androidien ohjeet löydät Googlen sivuilta.
5. Katkaise virta kerran päivässä
Puhelin kannattaa sulkea kokonaan kerran päivässä, sillä osa ohjelmista ei sulkeudu muuten. Uudelleen käynnistäminen yleensä nopeuttaa laitteen toimintaa.
Yllä listattujen vinkkien lisäksi Elisa muistuttaa, että digilaitteiden toimintaa voi parantaa myös ammattilaishuollossa, jota tarjoaa Elisa Omaguru.