lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.

Kysy seksistä: Miksi seksihalut ovat edelleen kovat, vaikka ikää on jo reilusti?

Liki seitsenkymppinen mies harrastaa seksiä kolmesti päivässä ja ihmettelee, miksi seksihalut eivät ole vähentyneet iän myötä.
Mistä johtuu, että minun kohdallani seksin tarve ei ole hiipunut ollenkaan, vaikka ikää on jo kertynyt? Myös ”seisokki” on yhä samaa tasoa kuin nuorena poikana. Nykyisin harrastan seksiä kolmesti päivässä. Vaimo on tyytyväinen, kun olen kuin villi ori laitumella.

Sama tahti jatkuvasti

RFSU: n seksuaaliterapeutin vastaus:

Jos seksiä on harrastettu aikaisemminkin usein, ei ikääntyessä yleensä asia muuksi muutu niin kauan kuin mieli ja keho toimivat. Toistuvat erektiot ylläpitävät peniksen verenkiertoa ja auttavat peniksen paisuvaisia säilyttämään toimintakykynsä. Myös testosteroniarvojen täytyy olla kohdillaan, jos seksi jatkuu samalla tahdilla kuin aikaisemmin. Myös eturauhanen hyötyy säännöllisistä laukeamisista, ja onhan säännöllisellä seksielämällä ja hyvällä parisuhteella paljon muitakin terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Vaimon näkökulmasta kannattaa limakalvojen kunnosta huolehtia tarvittaessa liukuvoiteilla, jolloin seksi säilyy nautinnollisena vastaisuudessakin.

Jos terveys on muutenkin hyvä, niin ei ole mitään estettä toteuttaa seksielämää samoin kuin nuorempana. Jos kumpikin osapuoli on vielä tilanteeseen tyytyväisiä, niin ei muuta kuin nautinnollisia hetkiä tulevaisuudessakin!

Askarruttaako sinua jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys? Lähetä täältä viesti asiantuntijallemme!

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä. Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa. Lue lisää: www.rfsu.com