sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Nämä siemenet voit mainiosti vielä kylvää!

Torstai 25.6.2015 klo 13.11
 
  
Jos mielit vielä saada omasta puutarhasta tai parvekkeelta syötävän hyvää satoa, vieläkin voit kylvää tiettyjä siemeniä.

(IL ARKISTO)
Moni hyötypuutarhan kasvi ja siemen on vaatinut varhaista hereillä oloa. Olisi pitänyt esikasvattaa ja tai kylvää siemenet maahan jo toukokuun puolella.
Jos mökille mennään vasta nyt tai parvekkeelle mahtuisi vielä jotain kasvamaan, löytyy siemenhyllyiltä vielä lajeja valittavaksi.
Nopeakasvuiset ja näyttävät pavut ehtivät vielä kurottautua hyvinkin pitkiksi, vaikka niiden siemenet kylväisi vasta nyt.
- Myös erilaiset salaatit ehtivät vielä kasvaa syötäviksi asti, neuvoo puutarhuri Kristiina Hulkkonen Puutarhanikkareista.
Keräkaalin siemeniä ei enää kannata kylvää, vaan sen sijaan kannattaa valita lehtikaalia, rucolaa ja babyleaf-salaatteja.
- Retiisejä ja herneitäkin voi vielä kasvattaa siemenestä asti, Hulkkonen vinkkaa.
Puolivalmiista ruukkutaimista saa hyvinkin nopeasti näyttävän pienen hyötypuutarhan. Puutarha-alan kaupoista löytyy vielä jonkin verran esimerkiksi erilaisia tomaatin-, kesäkurpitsan- ja kurkunsiemeniä.
Myös soman ja satoisan yrttitarhan voi vielä rakentaa pihaan, parvekelaatikkoon tai isoon ruukkuun kaupasta ostettavista ruukkutaimista.