maanantai 25. huhtikuuta 2016

Jutta Gustafsberg: Ikä ei estä kiinteytymistä - sama treeni tepsii kaikilla

Maanantai 25.4.2016 klo 14.59

  
Jos luulet, että yli nelikymppisenä on turhaa haaveilla kiinteästä vartalosta, olet väärässä, sanoo Jutta Gustafsberg.

- Kaikki kiinteytyvät, ja sama treeni tepsii kaikenikäisillä! vakuuttaa fitness-valmentaja Jutta Gustafsberg Ilona & hyvä olo -lehdessä.
Aineenvaihdunta tuppaa toki hiukan hidastumaan vuosien karttuessa, mutta tämäkään ei ole niin dramaattista kuin monet uskovat. Aineenvaihduntaan voi nimittäin vaikuttaa ravinnolla ja muilla elintavoilla.
- Sekä rasvanpolton, aineenvaihdunnan että yleisen hyvinvoinnin kannalta on tärkeintä pitää ateriarytmi tasaisena, syödä tarpeeksi tavallista, puhdasta ruokaa ja juoda reilusti vettä pitkin päivää. Noin 2-3 litraa vettä päivässä on hyvä nyrkkisääntö, Gustafsberg sanoo.
Hän myös muistuttaa, että koska iho menettää iän myötä kimmoisuuttaan, ei kannata jojoilla painonsa kanssa.
- Jos kiloja kertyy reilusti, iho ei palaudu laihtuessa samaan tapaan kuin kaksikymppisellä. Niinpä kiloja ei kannata kerätä alun perinkään.

Mikäli kiloja on kuitenkin kasaantunut ja haluat saada vartalosi kiinteämpään kuntoon, voit tehdä muutoksen suhteellisen helposti pienillä tarkistuksilla elämäntavoissasi.
Kropan kiinteyttäjänä kuntosalitreeni on Gustafsbergin mukaan ykkönen, mutta kotona tehtävillä HIIT-treeneillä tai oman kehon painoon perustuvilla harjoituksilla saa myös näkyviä tuloksia.
- Kun laittaa sekä treenin että ruokavalion kuntoon, tuloksia näkee jo muutamassa viikossa, kannustaa Gustafsberg.
Hän kuitenkin muistuttaa, että parhaat ja pysyvimmät tulokset saa aikaan pitkäjänteisellä työskentelyllä.
- Ei siis kannata tähdätä vain tämän kesän rantakuntoon, vaan muutokseen, joka kantaa vuosikausia.
Mutta millainen treenin pitäisi olla ja minkälaista ruokaa ja millä tahdilla kiinteytymistä tavoittelevan henkilön pitäisi syödä? Entä miten kilot saa pysymään poissa? Näihin kysymyksiin löydät Jutta Gustafsbergin vastaukset Ilona & hyvä olo -lehdestä.
KUVAT JENNI GÄSTGIVAR