maanantai 25. huhtikuuta 2016

Paista hyvä pihvi - voit mokata ennen kuin olet aloittanutkaan

Maanantai 25.4.2016 klo 08.20
Huoneenlämpöinen liha ja kuuma pannu ovat tärkeitä onnistuneen pihvin paistamisessa. Ennen kuin teet mitään muuta, ota pihvit huoneenlämpöön.
Pihvin voi maustaa myös yrteillä ja sipulilla.
Pihvin voi maustaa myös yrteillä ja sipulilla. (RONI LEHTI)
1. Ota pihvit huoneenlämpöön 30-60 minuuttia ennen paistamista.
2. Kuivaa lihan pinta ennen paistamista talouspaperilla.
3. Muotoile fileepihvi käsin ja lehtipihvi kämmensyrjällä tai hellästi nuijalla.
4. Maustamisesta on kahta koulukuntaa: pihvit voi maustaa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla joko ennen tai jälkeen paistamisen.
5. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi, mutta älä polta rasvaa. Käytä paistamiseen öljyn ja voin seosta. Pannu on riittävän kuuma, kun öljy väreilee sen pinnalla tai voi on hieman ruskistunut.
6. Älä ahnehdi liian monta pihviä kerralla, paista kerralla 2-4 pihviä. Aseta pihvit pannulle ja anna niiden paistua rauhassa toiselta puoleltaan. Pihvejä ei tarvitse kääntää koko ajan.
7. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta. Hyvä muistisääntö on minuutti per sentti. Kun pihvin pintaan alkaa ilmestyä punaisia nestepilkkuja, on aika kääntää pihvit. Näin pihvi jää sisältä punertavaksi. Jos haluat pihvistäsi kypsemmän, odota vielä hetki kääntämisen kanssa tai jatka kypsentämistä uunissa pannulla paistamisen jälkeen.
8. Kun pihvien pintaan alkaa taas ilmestyä punaista lihasnestettä, siirrä pihvit folion päälle ja kaada vielä mausteet ja osa paistorasvasta samaan pakettiin. Kääräise pihvit löysästi folion sisään ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen nauttimista. Vetäytymisen aikana lihasnesteet rauhoittuvat pihvin sisällä ja lämpötila tasoittuu.
9. Pihvi ei odota syöjäänsä. Kata pöytä ja valmista kaikki pihvien kanssa tarjottavat lisäkkeet ennen pihvien paistoa.
Vinkit: Hookoon Lihakoulun blogi, Lihatiedotus
EEVA PALJAKKA eeva.paljakka@ilmedia.fi