torstai 28. huhtikuuta 2016

Mielitkö minilomalle toukokuussa? Kolme hyvää tärppiä

Torstai 21.4.2016 klo 06.45
Mielitkö minilomalle? Harkitse näitä kolmea kohdetta.

Tartto - helppo ja edullinen
Eläväiseen opiskelijakaupunkiin pääsee näppärästi Tallinnan-laivalla ja bussilla. Edullista viikonloppukohdetta miettivälle Tartto on erinomainen vaihtoehto.
Monipuolisessa kulttuurikaupungissa on jokaiselle jotakin. Näin keväällä yhdeksi käyntikohteeksi voi suositella Tarton yliopiston kasvitieteellistä puutarhaa.
Kolme vinkkiä:
1. Kävelykierros kaupungilla: Kompaktiin keskustaan ja tunnetuimpiin nähtävyyksiin tutustuu parhaiten kävellen.
2. Herkuttele halvalla: Tartossa on laaja tarjonta erilaisia ravintoloita. Hintojen puolesta kannattaa uskaltautua kokeilemaan kalliimmanpuoleisiakin ravintoloita.
3. Rentoudu kylpylässä: Keskellä Tarttoa sijaitsee Aura-keskus, jossa voi harrastaa uintia, huvitella vesipuistossa tai rentoutua erilaisissa porealtaissa ja saunoissa.

Pitkäksi viikonlopuksi Madridiin
Madridissa on pian sää täydellisimmillään ennen keskikesän kuumaa kautta.
Jos pitää shoppailusta, hyvästä ruuasta ja juomasta, kulttuurista ja taiteesta, on Madrid sinun kohteesi. Unohtaa ei sovi myöskään vilkasta yöelämää.
Kolme vinkkiä:
1. Kulinaristin keidas: Käy Mercado de San Miguelin kauppahallissa tuoksuttelemassa herkkuja ja maistelemassa tapaksia viinilasillisen ääressä. Kokeile paikallisia herkkuja jossain Madridin lukemattomista ravintoloista. Kysy suosituksia Madridin-kävijöiltä tai suuntaa esimerkiksi Plaza Mayorin aukiolle, jossa on runsaasti ravintoloita.
2. Ostoksille, mars: Valitse shoppailualue mieltymyksesi mukaan. Trendikkäitä pikkuputiikkeja ja design-liikkeitä löytyy Malasañan ja Triballin seuduilta. Gran Vialla tarjonta on monipuolista. Las Rozas taas on keskustasta lyhyen ajomatkan päässä sijaitseva outlet-kylä.
3. Ulkoile Retirossa: Valtava puisto on suosittu piknik-paikka ja ulkoilualue. Paikan erikoisuutena on pieni lampi, jossa voi vuokrata soutuveneen.

Viikoksi Madeiralle
Madeira sopii sekä rantalomasta pitävälle että aktiivilomailijalle.
Suurin osa saaresta on luonnonsuojelualuetta, joten kohde sopii erityisesti luonnosta nauttivalle matkailijalle. Varaa matkalle mukaan kunnon lenkkarit tai vaelluskengät, sillä maisemissa riittää, eikä Madeiralta voi poistua vaeltamatta satoja vuosia vanhoja kastelukanavia myötäilevillä reiteillä.
Kolme vinkkiä:
1. Kävele ja kiertele: Madeiralla on upea luonto. Sitä voi ihailla suuntaamalla saaren näköalapaikoille ja patikoimalla kastelukanavilla.
2. Vietä aktiivinen rantapäivä: Rantaviivaa ja lämmintä vettä riittää. Ota siitä hyöty irti uimalla, joogaamalla, lenkkeilemällä, sukeltamalla, surffaamalla tai snorklaamalla.
3. Bongaa valaita ja delfiinejä: Valaita ja delfiinejä voi nähdä Madeiralla ympäri vuoden, mutta paras aika niiden bongailuun on toukokuusta lokakuuhun.
Lähde: Rantapallo

PIPSA PARKKINEN
KUVAT MOSTPHOTOS