tiistai 24. toukokuuta 2016

Aivan lähellä on paratiiseja: Itämeren upeat rannat

Torstai 19.5.2016 klo 10.25
Itämeren rannoilla on kauniita kohteita, jotka kilpailevat kesäisin jopa Välimeren kohteiden kanssa.
Tanskassa sijaitseva Møns Klint.
Tanskassa sijaitseva Møns Klint. (MOSTPHOTOS)
Kesällä ei ole välttämättä tarvetta lentää tuhansia kilometrejä päästäkseen ihanille rannoille. Niitä löytyy myös Itämeren rannoilta.
Kotimaisten kohteiden lisäksi suomalaisille tutuimpia, pitkiä hiekkarantoja löytyy Virosta, mutta muitakin loistavia rantakohteita on aivan lähellä. Nämä Itämeren kohteet ovat myös saaneet Sinilippu-ympäristösertifikaatin.
1. Gotlanti ja Öölanti, Ruotsi

(MOSTPHOTOS)
Ruotsin Gotlannilla on 800 kilometriä rantaviivaa. Gotlannissa maasto on myös tasaista ja alueeseen on helppo tutustua myös pyöräillen. Alueen helmiä ovat muun muassa Öölannin saari ja Visby. Yksi nähtävyyksistä on myös Toftan viikinkikylä.
2. Jurmala, Latvia

(MOSTPHOTOS)
Majorissa ihastuttavat pitsihuvilat ja upeat, pitkät hiekkarannat. Kohteessa voi yhdistää myös kaupunkilomailua, sillä Riiasta Majorin rannoille on matkaa vain 25 kilometriä. Paikallisjunalla pääsee upeaan Kemerin kansallispuistoon.
3. Kuurin hiekkakynnäs, Liettua

(KUVA: WWW.LITHUANIA.TRAVEL/)
Paikan suosituin nähtävyys on 52 metriin nouseva Parnidisin dyyni. Moni alueella matkaava tutustuu myös Liettuan vanhimaan kaupunkiin Klaipedaan.
4. Rügen, Saksa

(MOSTPHOTOS)
Kuumimpana kesäsesonkina tämä idyllinen ranta on hyvin suosittu. Siellä viehättävät pehmeä hiekka, kalkkikivikalliot ja 1920-luvun tyyliset sillat. Vuokrattavat ”strandkorb" -lepotuolit antavat suojaa ja varjoa. Jasmundin kansallispuistosta ja kallioista saa hyvät näkymät 2,5 tuntia kestävällä, Binzin satamakaupungista lähtevällä veneajelulla.
5. Møn, Tanska

(MOSTPHOTOS)
Saari sopii erityisesti kauniista luonnosta sekä pikkukaupunkien tunnelmasta nauttiville. Kohteen upeimpia nähtävyyksiä ovat Møns Klintin valkeat ja jyrkät kalkkikivikalliot.
Lähde: Momondo.fi