torstai 12. toukokuuta 2016

Kaipaatko aurinkoa? Matkusta näihin kaupunkeihin

Torstai 7.4.2016 klo 20.00
 
  
Nämä ovat tilastojen valossa viisi maailman aurinkoisinta kaupunkia.
Jos Suomen vaihteleva kevätsää alkaa kypsyttää, kannattaa matkustaa näihin kaupunkeihin. World Meteorological Organization listasi viisi maailman aurinkoisinta kaupunkia.

Phoenix, Arizona, Yhdysvallat
Arizonan osavaltion pääkaupungissa Phoenixissa on aurinkoista 211 päivää vuodessa ja lisäksi osittain aurinkoisia päiviä on 85. Aurinko siis paistaa kaupungissa siis 85 prosentin varmuudella. Aurinkoisuus näkyy myös lämpötiloissa: kesäkuukausina mittari näyttää keskimäärin 40 astetta.

Darwin, Australia
Australian aurinkoisimmat paikkakunnat löytyvät maanosan pohjoispuolelta. Pohjoisen alueen pääkaupunki Darwin on yksi paisteisimmista: 110 aurinkoista päivää ja 129 osittain aurinkoista päivää.
Paikallisten mukaan Darwinissa ei koskaan katsota säätiedotetta, koska ulkona on lähes aina aurinkoista ja 32 astetta lämmintä.

Nizwa, Oman
Omanissa sijaitseva Nizwan kaupunki on tasaisen aurinkoinen koko vuoden. Kesäkuukausina aurinko paistaa keskimäärin 300-350 tuntia kuukaudessa, mutta talvikuukausinakin reilusti yli 200 tuntia.
Myös lämpöä riittää: kesällä elohopea nousee pakahduttavaan 40 asteeseen, mutta talvella lämpötila muistuttaa Suomen kesää.

Amman, Jordania
Jordanian pääkaupunki sopii sekä auringonpalvojalle että historiafriikille. Kaupungissa nautitaan paisteesta keskimäärin 3 602 tuntia vuodessa (maksimi on 4 383 tuntia). Kesällä lämpötila on päivisin noin 30 astetta, mutta talvikuukausina se laskee jopa 10 asteen pintaan.

Johannesburg, Etelä-Afrikka
Johannesburgissa aurinko paistaa 3 182 tuntia vuodessa. Auringosta huolimatta kaupungin keli on yksi maanosan lempeimpiä. Keskimääräinen päivän ylin lämpötila on kesälläkin vain noin 25 asteen tienoilla ja vuoden kylmimpinä kuukausina 17 astetta.
TEKSTI MALLA MURTOMÄKI KUVAT MOSTPHOTOS